Oslo-folk drikker mest alkohol

Oslo-folk drikker mest alkohol i Norge. De er oftere beruset og opplever også flere plager knyttet til andres alkoholforbruk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antall skjenkesteder i hovedstaden øker raskt og innen utgangen av 2000 vil det være minst 1.000 av dem dersom utvikl

Oslo-folk drikker mest alkohol i Norge. De er oftere beruset og opplever også flere plager knyttet til andres alkoholforbruk. Antall skjenkesteder i hovedstaden øker raskt og innen utgangen av 2000 vil det være minst 1.000 av dem dersom utviklingen fortsetter.

Håpløs situasjon

- Ap og Høyre har brakt oss opp i en håpløs situasjon. Vi er nå en av byene i Europa med flest barseter per innbygger, sier bystyrerepresentant Ann Kathrine Tornås (KrF) til Osloposten.

I 1985 var det 353 skjenkesteder i hovedstaden, i fjor var tallet 865. Ifølge Rusmiddeletaten drikker Oslo-folk dobbelt så mye som statistikken fra Statens institutt for alkohol- og narkotikaforskning (SIFA) viser.

Det er særlig det økende alkoholkonsumet blant den yngre garde og da spesielt blant unge menn som volder bekymring blant fagfolk og politikere i Oslo.

Det gjennomsnittlige alkoholforbruket blant denne gruppen har økt med 25 prosent de siste tre årene.

7 liter per år

Ifølge forsker Knut Reinås ved Rusmiddeletaten i Oslo kommune heller Oslo-folk i seg over 7 liter ren alkohol per år, over dobbelt så mye som den offisielle statistikken.

- Intervju og spørreundersøkelser gir oss et tall på 3,57 liter ren alkohol per innbygger over 15 år, men folk oppgir i virkeligheten mindre enn hva de egentlig drikker. I tillegg kommer smuglervarer. Sannsynligvis kan vi gange tallet med to, mener Reinås.

(NTB)