UTRYGGE: Halvparten av innbyggerne i Oslo føler seg utrygge når de beveger seg utendørs, ifølge ny undersøkelse. Her er politiet i Borggata i Oslo, etter at en mann ble ranet av ukjente gjerningsmenn torsdag kveld i forrige uke. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
UTRYGGE: Halvparten av innbyggerne i Oslo føler seg utrygge når de beveger seg utendørs, ifølge ny undersøkelse. Her er politiet i Borggata i Oslo, etter at en mann ble ranet av ukjente gjerningsmenn torsdag kveld i forrige uke. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Oslo-folk føler seg utrygge

Flere sier at livene deres påvirkes av frykten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Halvparten av innbyggerne i Oslo føler seg utrygge når de beveger seg utendørs. Det viser en meningsmåling InFact har gjort for VG etter at ransbølgen slo inn over hovedstaden i høst.

Tallene viser at kvinner føler seg mer utrygge enn menn. En av tre av innbyggerne som føler seg utrygge er i aldersgruppen 30- 44 år. Færre enn en av tre sier at deres liv ikke er påvirket av alle ranene på åpen gate, skriver VG.

Tall offentliggjort av Oslo politidistrikt mandag viser at det hittil i november er levert inn hele 58 ransanmeldelser i hovedstaden. Det er mer enn tre ran daglig de siste 18 dagene.

Visepolitimester i Oslo Roger Andresen sier han forstår at ransbølgen gjør innbyggerne skremte.

- Politiet forstår at folk føler frykt, men det er viktig å understreke at risikoen for å bli utsatt for ran i Oslo fortsatt er liten, sier Andresen til VG.

Politiet har identifisert 22 antatte gjerningspersoner for ran anmeldt i november.

Natt til tirsdag er det ikke meldt om noen ran i Oslo, men en kvinne ble frastjålet vesken sin ved Colosseum på Majorstuen like etter klokken halv ett.

- Vi søkte en stund etter veskenapperen, som løp i retning Frognerparken, men uten resultat, forteller operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til NTB.

(NTB)