Oslo-folk må koke drikkevannet umiddelbart

Parasitter funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tidligst i morgen ettermiddag  vil vannprøvene fra Oslos drikkevannskilder vise hvor alvorlig forekomstene av giardia-parasitter er. Det betyr at alle som har drikkevann fra Maridalsvannet må koke vann til mat, drikking og tannpuss i minst to dager.

Det gjelder storparten av hovedstadens befolkning.  Søndre Nordstrand, størsteparten av Nordstrand og sørvestre del av Østensjø samt Ski kommune får vann fra Skullerud vannrenseanlegg, hvor det ikke er påvist bakterier. 

Det var i 06-tider i morges at myndighetene gikk ut med varsel til folk i Oslo om umiddelbart å koke drikkevann på grunn av funn av parasitter.

Tirsdag fant vann- og avløpsetaten i Oslo kommune parasitter i drikkevannet på tre steder i Storo-området, som får drikkevann fra Oset vannrenseanlegg.

Renseanlegg fra 1972

Det er dette anlegget som renser drikkevannet fra hovedkilden Maridalsvannet. Et nytt og moderne renseanlegg for Maridalsvannet vil etter de opprinnelige planene først være ferdig i mai neste år.

- Skullerud vannrenseanlegg er allerede oppgradert med filter og UV-bestråling som tar knekken på slike parasitter. Anlegget på Oset er under ombygging. Dette anlegget ble bygd i 1972, og har foreløpig ikke samme utstyr som på Skullerud, opplyser direktør Finn Johansen i Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune til TV2 Nyhetskabnalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer