Oslo-folk raser mot Fastlegeordningen

En tredjedel av Oslo-folket har ikke valgt fastlege. Nå klager de på tildelingen, melder Aftenposten. En tredjedel har nemlig fått tildelt lege i en helt annen bydel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opptil 2000 sinte pasienter ringte i går Fastlegeordningen for å klage på tildelingen. Det førte til timeslange telefonkøer.

31 prosent av Oslos befolkning har valgt å ikke velge fastlege. Nå må endel kanskje bevege seg til andre bydeler for å få legehjelp. Og datamaskinen som sto for fastlegefordelingen får skylda. Den skal egentlig ta hensyn til geografi, men skal også fordele pasienter hos leger som mangler pasienter. I Oslo gikk altså noe galt.

Informasjonsrådgiver Hans Olav Mugås ved ved fylkestrygdekontoret i Oslo sier det har kommet en del mer henvendelser enn de hadde ventet seg, men forsikrer overfor Aftenposten at det ikke er noe problem å bytte fastlege. Han understreker at det generelt er god kapasitet i Oslo.

- Bare én eneste person i Oslo har ikke fått fastlege, sier han.

Mugås venter seg ytterligere telefoner i dagene fremover, og oppfordrer folk til å bruke internett for å bytte til legen de ønsker seg.