Oslo-folk sex-liberale

Oslo-folk markerer seg som klart mer liberale til førekteskapelig sex enn nordlendinger og vestlendinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

61 prosent av alle Oslo-folk er helt eller delvis enige i at sexerfaring før ekteskapet bidrar til å gjøre ekteskapet mer lykkelig. Bare 42 prosent av nordlendingene og 43 prosent av vestlendingene i MMI-undersøkelsen har samme holdning.

Ikke unaturlig er yngre voksne mer liberale i dette spørsmålet enn folk over 60 år.

Drøyt 50 prosent av velgerne fra Ap, Høyre og Frp er for førekteskapelig sex. I dette spørsmålet er KrF-velgerne de mest negative. Bare 21 prosent av disse er tilhengere av før-sex. RVs velgere er ifølge undersøkelsen mest tilbøyelige til å hoppe i halmen før ekteskapet er inngått. Hele 82 prosent av RV-velgerne mener det må være både rett og riktig.

Sprikende holdninger

Folks syn på førekteskapelig sex spriker imidlertid mye mer enn synet på alkoholpolitikk. Av alle spurte er «bare» 26 prosent «helt enig» i før-sex, mens 24 prosent er helt uenig. Tar vi med dem som er delvis enig/uenig er 46 prosent sexliberale, 34 prosent restriktive mens 18 prosent vet ikke eller vil ikke svare.

Menn vil før

Mellom menn og kvinner er forskjellene i holdninger markant. 55 prosent av mennene er positive til før-sex, mens bare 39 prosent av kvinnene er det.
Eldre er mer restriktive enn yngre. Folk med inntekt over 200nbsp;000 er mer liberale enn folk med lavere inntekt. Det er flere med inntekt over 400nbsp;000 kroner i inntekt som er helt enig i at sexerfaring før ekteskapet er godt for ekteskapet. Men gjennomsnittstallene for denne inntektsgruppen er identisk med gruppen som tjener mellom 200 000 og 400nbsp;000.

SEX: 61 prosent av alle Oslo-folk er helt eller delvis enige i at sexerfaring før ekteskapet bidrar til å gjøre ekteskapet mer lykkelig.