- Oslo forblir etnisk delt

- Det er ingen vei tilbake, sier Ap\'s Khalid Mahmood.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):- I framtiden vil også Oslos skoler være geografisk og demografisk delt mellom øst og vest. Det er realitetene, og tro at vi kan gjøre noe med det er det samme som å tro på julenissen, sier Ap\'s fraksjonsleder for utdanningspolitikk, Khalid Mahmood, til Dagbladet.no. 

Han mener man nå må begynne å ta inn over seg realitetene. 

- Vi må ruste opp skolene til å møte utfordringen. Vi kan ikke løse dette ved å endre andelen av den ene eller den andre gruppen. Det er ikke mulig, sier Mahmood. 

Debatten har rast på Dagbladet.no etter at Aslam Ahsan sa han ville busse innvandrerbarn til vestkanten. Bakgrunnen var en oversikt Utdanningsetaten offentliggjorde tirsdag som viser at av 48 grunnskoler dette skoleåret har over 50 prosent elever med annet morsmål enn norsk. 

Her kan du se minoritetsandelen i Oslo-skolene (lenke nederst på siden).

Etter at saken ble publisert på Dagbladet.no har det foreløpig kommet inn over 3000 debattinnlegg. En av dem som reagerte mest på Ahsans forslag, var Frp\'s Christian Tybring-Gjedde. Han mener det er innvandrernes eget ansvar å gjøre noe med gettofiseringen i Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer