- Oslo Freedom Forum er svekket

Nobel-direktør Bente Erichsen reagerer på at arrangørene har hentet mulige militærkupp-tilhengere til Norge.

-SVEKKER ARRANGEMENTET: Det kan sås tvil om de politiske holdningene til noen av menneskerettighetsheltene som skal tale på Oslo Freedom Forum. -Det er problematisk at disse personene blir renvasket av arrangørens vignetter, siere Bente Erichsen, direktør ved Nobels fredssenter.  

Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
-SVEKKER ARRANGEMENTET: Det kan sås tvil om de politiske holdningene til noen av menneskerettighetsheltene som skal tale på Oslo Freedom Forum. -Det er problematisk at disse personene blir renvasket av arrangørens vignetter, siere Bente Erichsen, direktør ved Nobels fredssenter. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Samtidig som Oslo Freedom Forum åpnet i dag, offentliggjorde den venstreorienterte tankesmien Manifest Analyse en rapport og en video. Der anklages tre av konferansens menneskerettighets-talere for å ha vært involvert i eller aktivt støttet militærkupp i Latin-Amerika, slik Dagbladet skriver i dag.

-Det er synd at det kan sås tvil om noen av deltakernes politiske holdninger. Det svekker hele arrangementet, sier Bente Erichsen, direktør ved Nobels Fredssenter, en av konferansens offisielle støttespillere.  

Trekker ikke støtten Men hun vil ikke følge oppfordringen fra seniorforsker Wenche Hauge ved Fredsforskningstinstituttet (Prio):

Hauge mener de offisielle støttespillerne til konferansen — som UD, Nobels fredssenter, Oslosenteret for fred og menneskerettigheter og Amnesty - bør trekke sin støtte til arrangementet.

Erichsen understreker også at Nobels fredssenter ikke støtter arrangementet økonomisk.   

-Det overordnede temaet for konferansen er i  utgangspunktet interessant. Men vi har ikke lagt oss opp i og kommer ikke til å legge oss opp i arrangementet og avviklingen av det, fordi vi i dette landet setter ytringsfriheten høyt, sier Erichsen.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer