KRISE: Oslo Frp, her med med Carl I. Hagen og Christian Tybring-Gjedde, samlet seg for å håndtere krisevalget. Foto: Anita Arntzen/Dagbladet
KRISE: Oslo Frp, her med med Carl I. Hagen og Christian Tybring-Gjedde, samlet seg for å håndtere krisevalget. Foto: Anita Arntzen/DagbladetVis mer

Oslo Frp i møte om fiaskovalget

Politisk ledelse vil trolig kjempe for å bli værende i Oslo-byrådet med Høyre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rundt 25 sentrale politikere i Oslo Frp samlet seg i dag til krisemøte om gårskveldens valgfiasko i hovedstaden.

- Vi diskuterer status for valget og veien videre. Vi har en grundig debatt om valget som har kostet oss halvparten av vår tidligere oppslutning, og diskuterer hvorvidt paritet skal fortsette byrådssamarbeid med Høyre, sier regionssekretær Sten Holljen i Oslo Frp til Dagbladet.

Vil fortsette Flere av de Dagbladet har snakket med, forteller at Frp vil fortsette å jobbe for et bredt borgelig samarbeid i Oslo.

- Er byrådssamarbeidet med Høyre oppe til diskusjon?

- Ja, det er jo klart, sier Holljen.

Partiet ser ingen grunn til å trekke seg fra byrådet.

- Situasjonen er akkurat den samme som før. Vi er valgt inn i bystyret for å gjennomføre Frps politikk. Det har vi ikke mulighet til på samme måte hvis vi ikke sitter i byrådet, sier parti- og byrådsveteran Peter N. Myhre til NTB.

Venstre større enn Frp Allerede mot slutten av uka kan konturene av byrådet som skal styre Oslo de neste fire årene avtegne seg. Men forhandlingene om byrådssammensetningen i Oslo kommer trolig til å bli svært krevende og kan ende med å vare i flere uker fram mot konstitueringen 6. oktober.

Leder Ola Elvestuen i Oslo Venstre gjør det helt klart at det er uaktuelt for Venstre å skifte side ved å delta i noe samarbeid som bryter opp flertallet de fire partiene på borgerlig side har etter valget. Men han krever at Høyre tenker seg grundig om før beslutningen tas om hvem som skal tas inn i byrådsvarmen.

- Nå må Høyre revurdere sin posisjon. Det var de som valgte det sittende byrådet. Vi var uenige da. Nå tilsier valgresultatet at Høyre bør se mot Venstre og sentrum, sier Elvestuen.

- Skuffet Leder i Oslo Frp, Christian Tybring-Gjedde, vil sette ned et forhandlingsutvalg så snart råd er etter at partiet har fått områdd seg, ifølge Aften.

- Vi er alle skuffet over å ha gjort et elendig valg, det er ikke til å legge skjul på. Nå skal vi settes oss ned og drøfte strategien videre, sier Tybring-Gjedde til NTB.

Fremskrittspartiet ønsker å fortsette i byråd, selv om det skulle innebære at partiet mister en av sine fire byråder.