TIDLIGERE SKOLESTART: Femåringer vil ha bedre utbytte av å være på skolen enn å være i barnehagen eller hjemme. Det mener Oslo Frp, som nå ønsker at skolestart for femåringer må inn i Frps partiprogram.  Her fra første skoledag på Ammerud skole i Oslo. Foto: Erlend Aas / NTB SCANPIX
TIDLIGERE SKOLESTART: Femåringer vil ha bedre utbytte av å være på skolen enn å være i barnehagen eller hjemme. Det mener Oslo Frp, som nå ønsker at skolestart for femåringer må inn i Frps partiprogram. Her fra første skoledag på Ammerud skole i Oslo. Foto: Erlend Aas / NTB SCANPIXVis mer

Oslo Frp ønsker skolestart for femåringer

- Resten av Europa har nå skolestart for enten fire- eller femåringer, sier Christian Tybring-Gjedde (FrP).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Femåringer vil ha bedre utbytte av å være på skolen enn å være i barnehagen eller hjemme. Det mener Oslo Frp, som nå ønsker at skolestart for femåringer må inn i Frps partiprogram.

- Resten av Europa har nå skolestart for enten fire- eller femåringer. Jeg tror også norske barn er i stand til å ta til seg læring som femåringer, sier Christian Tybring-Gjedde, stortingsrepresentant og fylkesleder i Oslo Frp til Dagsavisen.

Forslaget medfører ikke lengre skolegang, fordi elevene skal slutte ett år tidligere, ifølge Tybring-Gjedde.

Han mener også at en bonuseffekt av forslaget vil være positivt i integreringsøyemed fordi barn med innvandrerbakgrunn i dag ofte er hjemme hos mor fram til skolestart.

Per Sandberg i Frps programkomité avviser at skolestart for femåringer er med i førsteutkastet til partiprogrammet, men sier at Frp ønsker en differensiert skolestart som er individuelt tilpasset.

(NTB)