Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre måneder før kommunevalget

Oslo Frp uten valgkampleder

Valgkamputvalget i Oslo Frp rakner i sømmene. De siste dagene har valgkamplederen og to andre trukket seg fra utvalget som skal planlegge og koordinere partiets valgkamp i hovedstaden.

MOTBAKKE: Frp-listetopp i Oslo Aina Stenersen sitter ikke i valgkamputvalget som ligger med brukket rygg. Foto: Nina Hansen
MOTBAKKE: Frp-listetopp i Oslo Aina Stenersen sitter ikke i valgkamputvalget som ligger med brukket rygg. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Veldig trist og ytterst beklagelig. Jeg forsøkte i det lengste å overtale ham til å fortsette, sier fylkesleder Tone Ims Larssen i Oslo Frp.

Hun bekrefter at Adrian Smith Stenberg har trukket seg som lokal valgkampleder for Fremskrittspartiet tre måneder før kommune- og fylkestingsvalget.

Også to andre har gått ut av valgkamputvalget, ifølge Ims Larssen.

- Litt om uenighet

Uenighet om veivalg, strategi og arbeidsfordeling har ført til at flere medlemmer av valgkamputvalget har kastet kortene fra det ble nedsatt og i løpet av de siste dagene.

- Snakker du med den ene eller den andre, så handler det vel litt om intern uenighet. Men mitt inntrykk er at det først og fremst handler om at arbeidspresset er blitt for stort, sier Ims Larssen.

Adrian Smith Stenberg skriver i en SMS til Dagbladet at han ikke ønsker å kommentere hvorfor han har trukket seg. «All kontakt kan tas med Tone Ims Larssen», skriver Stenberg.

- Dette er en veldig stor oppgave for en ung gutt. Og spesielt i nedgangstider blir det mye press fra alle kanter, noe som ikke alltid er forenlig med de ønsker man selv gikk inn i utvalget med, sier Ims Larssen.

Stenberg fastholder at han ikke har ytterligere kommentarer.

Nominasjonsstrid

Nominasjonsprosessen til lokalvalglista trekkes fram som en av flere bakenforliggende årsaker.

Aina Stenersen gikk seirende ut av nominasjonsmøtet i desember med 48 mot 34 stemmer for utfordreren Tone Liljeroth. Det skjedde etter en prosess der det ble satt fram anonyme påstander om kuppforsøk og renkespill.

- Det handler om personlig integritet, sier en av dem som har trukket seg fra valgkamputvalget.

Bomopprør

Striden som har ført til at valgkamputvalget i Oslo Frp ligger med brukket rygg, kommer samtidig som bompengeopprøret landet rundt truer med å nærmest utradere Frp i flere byer. Onsdag møtes landsstyret til et ekstraordinært møte for å diskutere videre bompengestrategi.

På kort tid har protestlista Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) blitt Bergens største på lokale meningsmålinger, mens Frp ligger på 2-3 prosent.

FNB har så langt ikke figurert på lokale målinger i Oslo, men på den siste publiserte målingen i hovedstaden, utført for Aftenposten og NRK, hadde Frp relativt beskjedne 5,7 prosent, ifølge nettstedet Poll of polls.

Frp's listetopp Ania Stenersen ønsker ikke å kommentere situasjonen med valgkamputvalget, men henviser til fylkesleder Tone Ims Larssen.

Stenersen opplyser at hun selv ikke sitter i valgkamputvalget.

Nøste opp trådene

Ims Larssen sier at det ligger an til rokeringer.

- Vi sitter igjen med det som fortsatt er en kompetent gjeng. Nå handler det om å nøste opp trådene. Så bør nok utvalget utvides med en person som får ansvar for å følge opp bydelslagene, sier hun.

- Du fastholder at det handler mer om arbeidsmengde enn politisk uenighet?

- Det er mitt klare inntrykk. Det kan nok hende at det også har vært intern uenighet. Men så seint som forrige helg hadde vi en gjennomgang uten at det framkom kritikk eller uenighet, sier fylkeslederen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!