Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oslo Frp's nye leder vil språkteste alle treåringer

Vil lovfeste språksjekk.

FOR SPRÅKSJEKK:  Frps påtroppende nye leder, Camilla Wilhelmsen, vil språkteste alle barn. Arkivbildet er fra en Kanvas-barnehage i Oslo, som fikk besøk av daværende Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen (SV). Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FOR SPRÅKSJEKK: Frps påtroppende nye leder, Camilla Wilhelmsen, vil språkteste alle barn. Arkivbildet er fra en Kanvas-barnehage i Oslo, som fikk besøk av daværende Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen (SV). Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påtroppende leder i Oslo Frp, Camilla Wilhelmsen, vil lovfeste språksjekk av alle barn, også dem som ikke går i barnehage.

- Foreldrene bør ha på norsk TV og lese norske bøker, sier Camilla Wilhelmsen til Aftenposten.

Danmark-modell Hvis det ikke kommer noen overraskende benkeforslag, overlater Christian Tybring-Gjedde stafettpinnen til Camilla Wilhelmsen i helgen.

Byrådet i Oslo jobber allerede med språk i barnehagen, men Wilhelmsen vil gå lenger og ønsker å lovfeste språkvurdering av treåringer etter modell fra Danmark.

- I 2011 ble det nedfelt i lovs form at barna skal språkvurderes når de fyller tre år, og at foreldrene ikke kan sette seg mot det. Det tror jeg er veldig viktig og riktig. Jeg håper vi kan få regjeringen på banen og mener det kanskje er den viktigste integreringssaken vi har i dag, sier Wilhelmsen.

Vil bruke tvang Wilhelmsen foreslår også at barn som ikke går i barnehage, og ikke har gode nok norskferdigheter, eller har en forelder som lever av offentlige ytelser skal tvinges til å begynne i barnehage eller delta i språkgruppe.

- Det er et drastisk virkemiddel, men konsekvensene kan bli enda større for barnet. Når vi vet at 70 prosent av innvandrerbarna som begynner i osloskolen ikke kan norsk godt nok, og at mange har bodd i Norge i hele sitt liv, da må du sette i gang tiltak, sier hun.
(NTB)

NY FRP-LEDER:  Camilla Wilhelmsen blir ny leder i Oslo Frp, etter Christian Tybring-Gjedde. Foto: Frp
NY FRP-LEDER: Camilla Wilhelmsen blir ny leder i Oslo Frp, etter Christian Tybring-Gjedde. Foto: Frp Vis mer
Hele Norges coronakart