Oslo-gullsmed som ble ranet er begjært konkurs

Kan bli krevd for over 12 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Det var i slutten av januar i år at Skatt øst sikret seg arrest for inntil 4,2 millioner kroner i eiendeler hos Sheikh Enterprises. Det skjedde etter at Skatt øst sammen med politiet og tollvesenet aksjonerte mot denne og ni andre gullbutikker på Oslos østkant i slutten av mai 2012.

- Seks av de ti kontrollerte gullbutikkene har totalt fått økt inntektene med 47 millioner kroner. Unndratt merverdiavgift utgjør 20,7 millioner kroner. I tillegg har tollvesenet avdekket forhold hos flere av butikkene, sier skattekrimsjef Jan-Egil Kristiansen i Skatt øst til Dagens Næringsliv.

Skatt øst vurderer i disse dager å politianmelde flere av dem. Undersøkelsene har avdekket at de seks butikkene har importert gull fra Østen, og at varene er tolldeklarert med altfor lav verdi.

I tillegg er det avdekket omfattende svart omsetning av gullvarer. Sheikh Enterprises har ifølge arrestkjennelsen ikke hatt brukthandelbevilling, selv om butikken har handlet med brukt gull. Ifølge kjennelsen er butikken mistenkt for å ha unndratt moms, skatt og toll for 12,8 millioner kroner.

Tollvesenet har et utestående krav på 3,5 millioner kroner og har begjært butikken konkurs. Konkursbegjæringen skal opp for Oslo byfogdembete onsdag.

Gullsmedbutikken meldte adresseendring like etter at arrestordren kom. Innehaver Quasim Ahmad har ikke vært tilgjengelig for kommentar overfor DN. Hans mor Sofia Ahmad ønsker verken å kommentere arrestkjennelsen eller konkursbegjæringen.

(NTB)