Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye tall fra SSB:

Oslo har blitt mindre segregert

Totalt sett har segregeringen i Oslo sunket noe, viser nye tall fra SSB. Samtidig øker forskjellene i noen bydeler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra 2005 til 2017 doblet antallet innbyggere med innvandrerbakgrunn seg i Norge, men bostedssegregeringen i de største byene har i den samme perioden gått nedover. Det er hovedfunnet i en ny rapport fra Statistisk sentralbyrå (SSB) som Aftenposten siterer.

I Oslo, som har landets største andel innvandrere, er det store bildet at byen blir litt mindre segregert. Men i noen få områder med allerede høy segregering, fortsetter den samme utviklingen. For eksempel har segregeringen økt med en enda større andel etnisk norske i flere delbydeler i Ullern og Nordre Aker.

I mange av bydelene med høy innvandrerandel har det imidlertid vært et fall i segregeringen. Vestli i bydel Stovner er et unntak, med en svak økning.

Mens SSB mener den etniske segregeringen har sunket, har den økonomiske økt.

– Segregering, spesielt økonomisk, hvor personer med forskjellige inntektsnivåer bor atskilt, har negative effekter. Etniske segregering henger nok tett sammen med økonomisk segregering, sier professor Terje Wessel ved institutt for sosiologi på Universitetet i Oslo.