Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Oslo-hotell er horehus

15 utenlandske kvinner og fire nordmenn ble tatt i en politiaksjon mot Oslo-hotellet Kvadraturen Appartement i går. Politiet mener at hotellet er et horehus og eieren en hallik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Litt før klokka 11 i går slo om lag 20 politifolk til mot hotellet, som ligger i Skippergata 21, midt i Oslos horestrøk. Aksjonen var nøye planlagt, skriver Aftenposten Aften.

Med ransakingstillatelse tok politiet seg raskt inn på alle rom for å sikre bevis. Datafiler og dokumenter er blant materialet som ble beslaglagt. Samtidig slo andre politifolk til mot den 44 år gamle hotelleierens bolig i Asker. Han ble pågrepet og siktet for hallikvirksomhet.

15 utenlandske kvinner og fire nordmenn ble tatt i aksjonen i natt. Alle de innbrakte er avhørt og løslatt igjen.

Men det jobbes fra politiets side med en siktelse mot de fire norske, deriblant hotelleieren, for brudd på hallikparagrafen, opplyser visepolitimester Roger Andresen ved Oslo politidistrikt til NTB.

Ifølge Andresen er aksjonen en del av en større operasjon som retter seg mot hovedstadens prostitusjonsmiljøer.

Dagbladet avslørte virksomheten

Dagbladet omtalte virksomheten ved hotellet allerede i mai i fjor, og dokumenterte hvordan unge jenter fra Øst-Europa tvinges til å selge seg på horestrøket i Oslo.

Dagbladets bilder viste tydelig at unge prostituerte jenter brukte hotellet som «arbeidssted». Flere av jentene hadde bodd der i mange måneder.

Jentene får gjerne bare 5- 6 prosent av pengene de tjener, resten går til hallikene. Ofte kan jentene tjene 4000 kroner på en dag, men får selv ikke mer enn 300 kroner av dette, skrev Dagbladet.

30000 albanske jenter holdes som sexslaver i Europa, og mange av dem havner som prostituerte i Norge, ifølge en rapport fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE).

Les mer:

UT FOR Å JOBBE: Den østeuropeiske ungjenta kommer ut fra Kvadraturen appartement i Skippergata i Oslo sentrum, der hun har tilhold. Klokka er rett før 17, onsdag 22. mai. <br> Foto: ROBERT S. EIK
BLIR MED «HJEM»: Mannen setter fra seg bilen og blir med ungjenta inn på hotellet. Etter en kort stund kommer jenta ut igjen - og er klar for nye kunder.<br> Foto: ROBERT S. EIK