Oslo-hotell kan miste kjede-medlemskap etter Dagblad-oppslag

Hotelleier Satinder Singh (53) kalt inn på teppet.

FAKSIMILE: Dagbladet 21. juni.
FAKSIMILE: Dagbladet 21. juni.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Best Western Hotels Norway har kalt ledelsen i Best Western Kampen Apartment Hotell inn på teppet, etter at Dagbladet torsdag skrev om den ugyldige oppsigelsen av Tommaso Bram.

Den tidligere hotelldirektøren ble i fjor tilkjent 670.000 kroner i erstatning og oppreisning, men har ikke sett noe av pengene.

- Det er uheldig at det er sånne forhold på et hotell som er med i kjeden, sier styreleder Geir-Aage Tveito i Best Western Hotels Norway til Dagbladet.

Oppklaringsmøte Det er den styrtrike Singh-familien i Oslo som eier og driver Best Western Kampen Apartment Hotell.

Geir-Aage Tveito forteller at Satinder Singh (53) kommer til møtet på Best Westerns hovedkontor den 2. august. Der skal han forklare hva som skjedde omkring oppsigelsen av Tommaso Bram i juli 2009.

MEDIESKY: Dette bildet av familiemedlemmet «Sono» Singh er ett av få pressebilder av den mediesky Singh-familien. Foto: Jan M. Lillebø, Bergens Tidende.
MEDIESKY: Dette bildet av familiemedlemmet «Sono» Singh er ett av få pressebilder av den mediesky Singh-familien. Foto: Jan M. Lillebø, Bergens Tidende. Vis mer

- Hvis de har gjort seg skyldig i å ikke drive etter lover og regler, er ikke det noe vi er interessert i å ha i en kjede, sier Tveito. Han sier at dette «i ytterste konsekvens» betyr at Singh-familiens hotell i Oslo kan bli stengt ute fra hotellkjeden. Skriftlig advarsel og bøter er andre reaksjonsformer.

I retten er Tommaso Brams sak forlengst avgjort, etter at Høyesterett i fjor nektet å fremme Singh-familiens anke.

Innleid For Tommaso Bram, som i 2009 flyttet til Norge med kone og to barn, ble seieren i retten en fattig trøst. Noen måneder etter at dommen var rettskraftig, gikk Singh-selskapet hvor Bram var ansatt, Steam Group, konkurs.

Dermed var det ikke penger igjen til å betale ham.

Bobestyreren mistenkte at konkursen skyldtes posisjonering i tilfelle Bram skulle vinne i retten - noe styreleder Goldi Singh avviste.
- Best Western Kampen Hotell hadde ingenting med denne saken å gjøre, egentlig. Tommaso Bram var innleid fra et annet selskap, sier Goldi Singh til Dagbladet.

KJEDEREAKSJON: Tidligere hotelldirektør Tommaso Bram vant i retten etter å ha blitt ugyldig oppsagt av medlemmer av Singh-familien. Nå risikerer familiens hotell Best Western Kampen Apartment Hotell å miste kjedetilknytningen. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
KJEDEREAKSJON: Tidligere hotelldirektør Tommaso Bram vant i retten etter å ha blitt ugyldig oppsagt av medlemmer av Singh-familien. Nå risikerer familiens hotell Best Western Kampen Apartment Hotell å miste kjedetilknytningen. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer

Han sier at han vet at hotellet ikke vil bli kastet ut, og at han uttaler seg på vegne av de fire eierne i Singh-familiens hovedselskap Eagle Group, som eier og driver hotellet. Også det konkursrammede selskapet Steam Group var en del av Eagle Group-konsernet.