Oslo Høyre vil ha skjenking døgnet rundt

Mener det blir mindre bråk på byen. - Nei, volden vil øke, hevder ruspolitisk organisasjon.

FÅR UBEGRENSET ÅPNINGSTID?: Tradisjonsrike Teddy's Soft Bar i Oslo sentrum har mange stamkunder, hvorav en hel del nok kunne tenke seg å kjøpe øl også etter klokka 03. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
FÅR UBEGRENSET ÅPNINGSTID?: Tradisjonsrike Teddy's Soft Bar i Oslo sentrum har mange stamkunder, hvorav en hel del nok kunne tenke seg å kjøpe øl også etter klokka 03. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bare én dag etter at regjeringen foreløpig skrinla å innskrenke skjenketidene over hele landet til klokka 02, flesker Oslo Høyre til:

I førsteutkastet til valgprogrammet til neste års kommunevalg erklærer hovedstadspartiet at de vil arbeide for et prøveprosjekt med uinnskrenket skjenking på utvalgte utesteder i byen, skriver lokalavisa dittoslo.no.

- Det stemmer at vi ønsker en slik prøveordning, ja, sier Rune Aale-Hansen i St. Hanshaugen Høyre til Dagbladet.

Per i dag har ingen utesteder i Norge lov til å servere alkohol etter klokka 03.

- Tiltak mot bråk Aale-Hansen forklarer at en hovedmotivasjon for forslaget er å begrense mengden av uro på byen.

- Vi mener bestemt at det i dag er unødvendig mye bråk og vold rundt stengetid fordi alle skal ut av skjenkestedene samtidig. Ut fra det vi har sett i europeiske byer som Berlin, som har mer liberale regler, vil voldsmengden minke betraktelig, sier han og utdyper:

- Vi tror ikke nødvendigvis at alle blir sittende på byen til klokka 06 med utvidede skjenketider; vår erfaring sier oss at i disse byene går folk hjem til mer spredte tidspunkt når de har muligheten til det, og utestedene stenger fordi kundene er dratt, ikke fordi de er pålagt å stenge på et visst klokkeslett; det er et spørsmål om tilbud og etterspørsel. Og man slipper bråket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer