Oslo ikke lenger dyrest i Europa

London (NTB-AFP): Oslo er ikke lenger Vest-Europas dyreste by, men er fortsatt verdens femte dyreste by, viser en oversikt fra et anerkjent London-institutt. Tokyo topper fortsatt lista.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Zürich i Sveits har overtatt den tvilsomme æren av å være Vest-Europas dyreste by, viser oversikten fra Economist Intelligence Unit.

Paris er blitt dyrere det siste året, og havner på en delt femteplass i verden, sammen med Oslo, mens London er nummer ni. Aten og Lisboa er de billigste hovedstedene i Europa, og ligger på en delt 55. plass på verdensrankingen.

Levekostnadene for utlendinger i Moskva har krympet dramatisk det siste året på grunn av det store fallet i rubelkursen, og alle med dollar i lommeboka kan nå leve som kakser.

Så sent som for et år siden var Moskva rangert som verdens tredje dyreste by. Nå ligger den russiske hovedstaden på 88. plass på rankingen, etter at levekostnadene er nesten halvert.

Tokyo og Osaka er fortsatt de dyreste byene å bo i, med Hongkong oppe på tredjeplass. Men det er færre asiatiske byer øverst på lista enn sist, som følge av av den økonomiske krisen i verdensdelen.

New York på 14. plass er den dyreste byen i Nord- og Sør-Amerika, med Buenos Aires og Chicago like bak.

Her er ti på topp med indekstall i parentes:

* 1. Tokyo (138)

* 2. Osaka (133)

* 3. Hongkong (123)

* 4. Zürich (121)

* 5. Oslo (117)

Paris (117)

* 7. Libreville (115)

* 8. Geneve (114)

* 9. London (113)

* 10.København (110)

Wien (110)