Oslo invaderes av taggeturister

Ungdommens svar på organisert kriminalitet, sier politiet. Her blir en spansk tagger tatt på Ryen.

LOVLIG, MEN OMSTRIDT: Oslo kommune og politiet er dypt uenige med Oslos graffitimiljø om de lovlige graffitiveggene i Oslo. Politiet mener veggene fostrer kriminalitet, mens taggerne sier veggene fungerer som kunstgalleri, og hever nivået på det som produseres. Her jobber Andreas Bjørn-Hansen på den lovlige veggen i Gamle Oslo. Foto: Lars Lindqvist/Dagbladet
LOVLIG, MEN OMSTRIDT: Oslo kommune og politiet er dypt uenige med Oslos graffitimiljø om de lovlige graffitiveggene i Oslo. Politiet mener veggene fostrer kriminalitet, mens taggerne sier veggene fungerer som kunstgalleri, og hever nivået på det som produseres. Her jobber Andreas Bjørn-Hansen på den lovlige veggen i Gamle Oslo. Foto: Lars Lindqvist/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Natt til 17. juni i år. Tre spanske menn i 20-årene tar seg inn til Oslo sporveiers vognhaller på Ryen. Totalt 14 vognsett blir tagget ned. De tre løper fra stedet - med politihunder i hælene.

To blir tatt, en gjemmer seg i en hage i nærheten i over en time. En politihund finner ham - og biter.

Mannen blir kjørt til legevakta, før alle tre havner i arresten. Spraybokser og et kamera blir beslaglagt.

NettverkOg de tre spanjolene er ikke alene.

- Hver sommer kommer det taggere fra utlandet til Oslo, både fra Europa og Skandinavia. Vi har også sett at det har kommet folk fra USA, sier politioverbetjent Hanne Persson, leder for forebyggende avsnitt ved Majorstuen politistasjon, til Dagbladet.

- De vet det er ulovlig, understreker Persson. Likevel tar Oslo årlig imot taggerturister.

- Dette handler om nettverk. Dette er ungdommens svar på organisert kriminalitet. Ungdommene treffer hverandre på nettet, hvor de utveksler bilder og erfaringer. Nordmenn inviteres av taggere i Skandinavia og Europa og omvendt, forteller politioverbetjenten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer