Oslo-investorer skulle bytte aksjer for 17,5 mill. mot svensk akvarell

«Oppsiktsvekkende kontrakt» om salg av eiendomsselskap etterforskes av Økokrim. Bedragerisiktet mellommann (48) meldte seg for politiet i dag.

TVILSOM AVTALE: Kjøpsavtalen der denne akvarellen, «Vårt dagliga brød» av Anders Zorn, skulle fungere som betaling tilsvarende 17,5 millioner kroner, bestrides av mannen som tilsynelatende har signert den.  Faksimile: ZORNSAMLINGENE
TVILSOM AVTALE: Kjøpsavtalen der denne akvarellen, «Vårt dagliga brød» av Anders Zorn, skulle fungere som betaling tilsvarende 17,5 millioner kroner, bestrides av mannen som tilsynelatende har signert den. Faksimile: ZORNSAMLINGENE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Om det ble drevet noen form for ærlig forretningsdrift i de nå forduftede osloselskapene Nygaard & Dahl Eiendom AS og Sandakerveien 20 AS, er det i så fall svært vanskelig å få øye på. Dagbladet.nos undersøkelser rundt ett av de mange finansielle krumpsringene i firmaene fikk en svensk museumsdirektør til å bryte ut i latter.

- Mycket merkligt. Dette må være bedrageri tvers igjennom. Jeg vet ikke om disse bandittene lurer hverandre eller hva de har holdt på med, men dette er et kjent maleri som aldri har vært til salgs, og det er usannsynlig at det finnes noen annen utgave. Han lagde praktisk talt aldri flere versjoner av ett motiv, sier direktør og kunstekspert Johan Cederlund ved Zornsamlingarna i Mora i Sverige.

Han snakker om akvarellen «Vårt dagliga brød» av Anders Zorn. Det var denne svenske kunstskatten som ifølge en norsk kjøpskontrakt datert 1. august 2006 skulle overleveres som betaling for alle aksjene i morselskapet Sandakerveien 20 AS - i stedet for 17,5 millioner kroner.

Fristen for overleveringen av maleriet var angitt til 1. oktober samme år. Men hvordan akvarellen skulle havne i hendene til en gjeng hemmelighetsfulle eiendomssjonglører i Oslo er noe uklart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer