KAN BLI LEILIGHETER: Ullevål sykehus i Oslo. 
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KAN BLI LEILIGHETER: Ullevål sykehus i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Oslo kan få 5000 boliger hvis Ullevål sykehus flyttes

Eiendomsutviklere gnir seg i hendene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På forrige styremøte i Helse sør-øst fremmet Oslo universitetssykehus' direktør Bjørn Erikstein en plan for å samle Ullevål sykehus og Radiumhospitalet i et nytt sykehus på 500.000 kvadratmeter på Gaustad-området, i tilknytning til Rikshospitalet. Planen skal behandles videre på et beslutningsmøte i desember. Hvis planen blir vedtatt, kan det nye sykehuset stå ferdig om 15 år.

Eiendomsutviklere i Oslo håper at den nåværende Ullevål-tomten kan bli frigitt til boliger.

- Oslo trenger mange nye tomter de neste 10-30 årene, og Ullevål vil være et område som kan bety mye i en sånn prosess. Dette er kanskje et av de mest attraktive områdene i byen, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i Obos til Aftenposten.

Også Selvaag Bolig ser for seg mange muligheter på området. Selskapet anslår at det vil være mulig å bygge 5.000-7.000 leiligheter der.

Erikstein taler sterkt for samlokalisering av sykehustjenestene. Samtidig ser han med interesse på inntekter av et mulig salg av tomtene der Ullevål sykehus står i dag, samt Radiumhospitalet på Montebello. Ullevål-tomten er på 300.000 kvadratmeter. Noen av bygningene er fredet.

Byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) skal få en nærmere redegjørelse av Oslo universitetssykehus om flytteplanene senere denne måneden.

(NTB)