Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oslo kan sette mørk rekord

- Jeg ville satsa ganske mye på at den ryker, sier meteorolog om rekorden fra 1988.

 NY OVERSKYETREKORD:  Det har vært så mange overskyede dager i januar og februar i år, at vi ligger an til å slå en værrekord fra 1988, ifølge Osloby. Oslo har vært overskyet 44 av 47 dager i år. Dette muntre bildet er tatt i Oslo på fredag. Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet
NY OVERSKYETREKORD: Det har vært så mange overskyede dager i januar og februar i år, at vi ligger an til å slå en værrekord fra 1988, ifølge Osloby. Oslo har vært overskyet 44 av 47 dager i år. Dette muntre bildet er tatt i Oslo på fredag. Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kanskje har du klaga over 2014-været med god grunn.

For så langt i år har 44 av 47 Oslo-dager vært overskyet. Og vi ligger an til en ny, dyster rekord

26 år gammel rekord Rekorden for flest grådager har 1988, med 48 overskyede dager i hovedstaden i løpet av januar og februar. Så kommer 1951 med 47 dager og 1972 med 44.

Vi er allerede på delt bronseplass, og ennå er det elleve dager igjen av februar til å ta den store gråmedaljen. Og vi får god hjelp av usle værmeldinger.

- Vi ligger godt an til rekord, for fra onsdag av så ser det ikke bra ut, altså. Jeg ville satsa ganske mye på at rekorden ryker, sier vakthavende meteorolog Bente Wahl ved Meteorologisk institutt.

- Veldig uvanlig Det var Osloby som meldte om den bedrøvelige værnyheten først, og da også forklarte hva som egentlig menes med overskyet vær:

Tre ganger daglig måles skylaget på en skala fra null til åtte, og så langt i år er gjennomsnittet 7,8. Blir totalen for en dag over 20, regnes dagen som overskyet, og med tre målinger om dagen på 7,8, havner vi godt over overskyet.

- Ofte kan jo januar og februar være perioder med store høytrykk og mye fint vær, så det er veldig uvanlig med så mye skyer over så lang tid. Det kan hende vi får en soldag her og der, men resten av februar blir det nok overskyet, sier meteorolog Wahl.

Dårligst i Sør Dette er ikke navlebeskuende værnyheter, for været har faktisk vært verre og mørkere i Sør i år.

- Det er nord for Stad og Dovre at vi har hatt best vær i januar og februar, mens det har vært dårlig vær i Sør. I dag hadde vi et solgløtt her, men så kommer skyene igjen. Selv om det ikke var så mye sol i Nord-Norge akkurat i dag, er det de som har hatt mest sol så lang i år, sier Wahl.

Hele Norges coronakart