CARL I. HAGEN:

- Oslo kan spare 300 mill på helprivatisert eldreomsorg

- Et stunt fra de blåblå, som vil tjene penger på bestemor, sier byråd Tone Tellevik Dahl (Ap).

DUNDRER LØS: Carl I. Hagen mener det er ubegripelig at ikke det rødgrønne byrådet i hovedstaden jubler over forslag om å gjøre eldreomsorgen billigere. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DUNDRER LØS: Carl I. Hagen mener det er ubegripelig at ikke det rødgrønne byrådet i hovedstaden jubler over forslag om å gjøre eldreomsorgen billigere. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Bydelsutvalget i Nordstrand bydel i Oslo mener de kan spare 20 mill kr i året på å helprivatisere hjemmetjenesten for eldre. Bydelsdirektøren har anket vedtaket og får støtte av byrådet.

Ville jublet

Carl I. Hagen, leder for Frp-gruppa i bystyret, synes vedtaket er hårreisende.

- Her burde Oslo kommune være takknemlige for at en bydel har funnet en måte å spare penger på, samtidig som kvaliteten sikres, sier Hagen.

- Hvis det blir mer konkurranse om brukerne av hjemmetjenestene, vil det både gi bedre priser og bedre kvalitet. Konkurranse fører til at bruker og pårørende kan bytte tjenesteleverandør hvis de er misfornøyd.

- Et borgerlig byråd ville selvsagt valgt den leverandøren som er billigst for kommunen og bydelen, samt for brukeren. Vi ville jublet hvis en bydel tilbød seg å spare Oslo kommune for 20 millioner kroner i året, sier Frp-veteranen.

- Uten fullmakt

- Anken handler om at bydelsutvalget ikke har fullmakt til å fatte vedtak om å privatisere eldreomsorgen, sier Tone Tellevik Dahl (Ap), byråd for eldre, helse og arbeid i Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer