Oslo-kirken på homotoppen under Kvarme

Tross biskop Ole Christian Kvarmes motstand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo Bispedømme er det bispedømmet i landet som har flest åpne homofile, tross biskop Ole Christian Kvarmes motstand.

Mer enn hvert fjerde prestegjeld i Oslo har homofile ansatt i staben, som enten lever i skjul eller er åpne, viser en opptelling som diakon Elisabeth Berg i Paulus menighet har foretatt.

Ti av totalt 150 prester i Oslo bispedømme er åpent homofile, og ytterligere ti er homofile i skjul, ifølge Åpen Kirkegruppe.

Blant kirkens øvrige ansatte, som diakoner, kantorer, organister og menighetsforvaltere, er andelen homofile høyere enn blant prester.

- Det er flere åpent homofile blant disse ansatte. De er organisert i Fellesrådet, og dermed ikke underlagt biskopen, sier leder for Åpen Kirkegruppe Gard Realf Nielsen til Dagsavisen.

Elisabeth Berg og hennes partner, Gro Marie Woldseth som er diakon i Lilleborg menighet, sier til avisen at de «blir helt stumme» av måten Kvarme behandler enkeltmennesker på. De to reagerer kraftig på at Kvarme har grepet inn og stanset ansettelsen av den homofile presten Svein Josefsen, som var lovet et vikariat i Bryn kirke.

(NTB)

VIL IKKE HA HOMOFILE I KIRKEN: Biskop Ole Christian Kvarme, her mens han hilser på Oslos homofile byrådsleder Erling Lae under innsettelsen i 2005.