Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oslo kommune anmelder taxi-selskapet Uber

- Ikke nødvendig tillatelse.

Foto: Reuters / NTB Scanpix
Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bymiljøetaten i Oslo kommune anmelder taxi-appen Uber for brudd på yrkestransportlovgivningen.

- Det er vår vurdering at de ikke har de nødvendige tillatelsene for å drive i Oslo kommune, sier etatsdirektør Hans Edvartsen til E24.
Selskapet Uber lanserte 19. november en tjeneste som setter kunder i kontakt med profesjonelle sjåfører som kjører dem dit de ønsker i luksusbiler. De startet også et prøveprosjekt uten løyve eller godkjennelse fra myndighetene.

Edvartsen sier Uber skulle hatt to tillatelser for å kunne drive sin drosjevirksomhet.

- Den ene er fra Oslo kommune for å drive drosjesentral, og det andre er at sjåførene ikke har tilstrekkelige kjøredokumenter, sier Edvartsen.

Uber la tidligere i år fram det Bymiljøetaten kaller en grovskisse over virksomheten de ønsket å starte i Oslo. Etaten fastslo imidlertid at modellen som ble skissert, ikke falt innenfor gjeldende lovgiving. Etter det har ikke Bymiljøetaten fått den redegjørelsen fra Uber som de har bedt om.

Da selskapet lanserte sine tjenester, fastslo statssekretær Bård Hoksrud (Frp) i Samferdselsdepartementet overfor E24 at Ubers virksomhet ikke er lovlig i Norge.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling