Oslo kommune bryter kontrakten med Adecco

- Brudd på kontrakten og norsk lov får konsekvenser, sier byrådsleder.

SIER OPP: Vi har i dag besluttet å heve kontraktsforholdet hva gjelder driften av Ammerudlunden sykehjem på grunn av brudd på arbeidsmiljølovens bestemmelser. Det er et kontraktsbrudd som er i strid med avtalen med Oslo kommune, sier byrådsleder Stian Berger Røsland da pressekonferansen startet i dag klokka 13.00. Her sammen med helsebyråd Cecilie Brein. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET
SIER OPP: Vi har i dag besluttet å heve kontraktsforholdet hva gjelder driften av Ammerudlunden sykehjem på grunn av brudd på arbeidsmiljølovens bestemmelser. Det er et kontraktsbrudd som er i strid med avtalen med Oslo kommune, sier byrådsleder Stian Berger Røsland da pressekonferansen startet i dag klokka 13.00. Her sammen med helsebyråd Cecilie Brein. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er viktig å merke seg at kontrakter fra Oslo kommune og norsk lov er ikke veiledende. Det er ikke anledning til å fravike fra dette. Om man gjør det, så vil det få konsekvenser, sier byrådsleder Stian Berger Røsland til Dagbladet.

Under en pressekonferanse i Oslo rådhus i dag ble det klart at kommunen bryter avtalen med Adecco Helse etter at det er avdekket brudd på arbeidsmiljøloven:  

- Vi har i dag besluttet å heve kontraktsforholdet hva gjelder driften av Ammerudlunden sykehjem på grunn av brudd på arbeidsmiljølovens bestemmelser. Det er et kontraktsbrudd som er i strid med avtalen med Oslo kommune, sier byrådsleder Røsland da pressekonferansen startet i dag klokka 13.00.  

- Sykehjemsetaten har adresert problemstillingen tidligere og fått svar som vi mener ikke er dekkende. Vi ser alvorlig på dette. Forholdet er så graverende at det er riktig å gå til heving av kontrakten. De som har avtale med Oslo kommune skal følge avtalene gjort, sier Røsland.
   
Kommunen overtar kontrakten Adecco Helse har også kontrakt for Midtåsen sykehjem i Oslo. Her skal kommunen nå gå igjennom forholdene for så å finne ut om de også skal heve denne kontrakten.  

Røsland håper nå gjennomgangen av Midtåsen sykehjem vil gå raskt.

- Det skal ikke gå lang tid. Vi vil agitere i tråd med de funnene vi gjør, forteller han.

Driften av Ammerudlunden sykehjem skal nå overtas av kommunen igjennom Omsorg Oslo KF, og prosessen starter alt i dag.

- Løgn er sterkt ord Til Dagbladet sier byrådslederen at det har vært klare brudd på arbeidsmiljøloven som ikke har blitt avdekket til tross for kontroller gjennomført av kommunen.

- Igjennom kontroller som er ført av kommunen er det spørsmål som ikke er besvart. Løgn er et sterkt ord, men jeg er opprørt over at det ikke har kommet gode dekkende svar.

Han mener det er vanskelig å si om kontrollmekanismene har feilet:

- I dag skal man være forsiktige med å si at man har hatt gode nok mekanismer.  Vi må gå noen runder og drøfte med oss selv om utviklingen av kontrollorganer.  

- Men, vi har gjennomført kontroller — både på individnivå, men også hatt kontraktsamtaler. Så det er interessant å se hvorfor vi ikke har fått avdekket dette, og om det ligger hos Oslo kommune eller om det ligger hos Adecco Helse.  

- Trist sak - Dette er en kjempetrist sak. Vi skal nå ivareta brukerne og de ansattes interesser, sier helsebyråd Cecilie Brein til Dagbladet.  

- Min intensjon er at det skal fortsette å være et godt sykehjem. Det er viktig nå at brukere og ansattes interesse blir ivaretatt, fortsetter hun. 

- Bestrider ikke hevingen Adeccos egne interne granskningsgruppe har etter avdekket forhold som kvalifiserer til heving av kontrakten, og vil dermed ikke  bestride hevingen.

I en pressemelding skriver de at Adecco Helse vil gjøre sitt til å medvirke i prosessen med overføring av leveransen til Omsorg Oslo KF:

- Vårt mål er å sikre best mulig kvalitet og at all relevant informasjon og praktisk bistand blir gitt fra selskapet slik at overdragelsen blir utført på en så god måte som praktisk mulig til det beste for ansatte, beboere og pårørende, sier konsernsjef Anders Øwre-Johnsen i Adecco Norge i pressemeldinga.

Den interne granskningsgruppa har så langt ikke trukket tilsvarende konklusjoner for de 4 andre sykehjemmene selskapet driver.


MÅ RYDDE OPP: Adecco helse har også kontrakt for Midtåsen sykehjem. Her skal kommunen nå gå igjennom forholdene for så å finne ut om de skal opprettholde kontrakten.  Foto: SCANPIX
MÅ RYDDE OPP: Adecco helse har også kontrakt for Midtåsen sykehjem. Her skal kommunen nå gå igjennom forholdene for så å finne ut om de skal opprettholde kontrakten. Foto: SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer