Oslo kommune godtar millionbot

Etter klorutslippet som drepte nesten alt liv i Akerselva.

DØD FISK: Det ble funnet store mengder død fisk i Akerselva etter klorutslippet i 2011. Arkivfoto: Audun Sørsdal, Vann- og avløpsetaten
DØD FISK: Det ble funnet store mengder død fisk i Akerselva etter klorutslippet i 2011. Arkivfoto: Audun Sørsdal, Vann- og avløpsetatenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo kommune har bestemt seg for å vedta en bot på 4 millioner kroner som kommunen fikk etter et klorutslipp som drepte nesten alt liv i Akerselva i 2011.

Kommunen nektet opprinnelig å godta boten fordi de også måtte betale 3 millioner kroner i erstatning til Oslomarka Fiskeadministrasjon (OFA). Men etter at politiet nå har frafalt dette beløpet, har kommunen vedtatt boten, melder NRK.

- Det er ingen tvil om at klorutslippet aldri skulle ha skjedd. Vi har heller aldri bestridt at kommunen har ansvaret, sier miljø- og samferdselsbyråd Ola Elvestuen (V).

Årsaken til klorutslippet var en lekkasje på en klorslange ved Oset Vannrenseanlegg i mars 2011. Hele 6.000 liter klor rant ut i Akerselva og drepte nesten alt dyreliv i elva.

I tillegg til de 4 millionene i bot må kommunen også betale et inndragningsbeløp på 410.000 kroner.

Elvestuen sier også at kommunen vil dekke de utgiftene OFA har hatt for å gjenopprette dyrelivet i Akerselva.

(NTB)