Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oslo kommune kjøper boliger på vestkanten på grunn av flyktningstrømmen

Hittil i år har kommunen kjøpt boliger for 270 millioner kroner, nesten alle på Vestkanten, skriver Finansavisen.

FROGNER:  Oslo kommune skal kjøpe flest leiligheter i Frogner bydel. Akkurat hvor er ennå ikke klart. Bildet er fra Bygdøy Allé.  Foto: Thomas Rasmus Skaug
FROGNER: Oslo kommune skal kjøpe flest leiligheter i Frogner bydel. Akkurat hvor er ennå ikke klart. Bildet er fra Bygdøy Allé. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyktningestrømmen fører til økt behov for kommunale boliger i Oslo.

- Vi retter oss mot de vestlige bydelene. Frogner, Nordre Aker og St. Hanshaugen er bydelene vi har kjøpt mest i år. Frogner er den bydelen vi skal kjøpe mest i, sier Magnus Thun, som arbeider i boligkjøpsteamet i Boligbygg Oslo KF, til Finansavisen.

Selskapet eies av Oslo kommune og har ansvar for drift og utleie av de rundt 11 000 kommunale boligene i hovedstaden.

Snittprisen for de 90 boligene kommunen har kjøpt i år er tre millioner kroner. Oslo kommune har sagt ja til å bosette 1000 flyktninger i 2016. 20 prosent av disse er mindreårige. Neste år ligger det an til at Oslo tar imot ytterligere 1150.

- Det er ingen tvil om at flere flyktninger vil øke behovet for kommunale boliger, sier kommunikasjonssjef Kristin Øyen i Boligbygg Oslo.

Hun opplyser at leieprisen er «gjengs leie», som ligger litt under markedsleie.

Totalt skal kommunen kjøpe inntil 250 boliger i år for til sammen 885 millioner kroner. Samtidig skal kommunen selge boliger for 275 millioner kroner på Østkanten av Oslo, hovedsakelig i bydelene Grünerløkka, Sagene og Gamle Oslo.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart