FROGNER:  Oslo kommune skal kjøpe flest leiligheter i Frogner bydel. Akkurat hvor er ennå ikke klart. Bildet er fra Bygdøy Allé.  Foto: Thomas Rasmus Skaug
FROGNER: Oslo kommune skal kjøpe flest leiligheter i Frogner bydel. Akkurat hvor er ennå ikke klart. Bildet er fra Bygdøy Allé. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

Oslo kommune kjøper boliger på vestkanten på grunn av flyktningstrømmen

Hittil i år har kommunen kjøpt boliger for 270 millioner kroner, nesten alle på Vestkanten, skriver Finansavisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyktningestrømmen fører til økt behov for kommunale boliger i Oslo.

- Vi retter oss mot de vestlige bydelene. Frogner, Nordre Aker og St. Hanshaugen er bydelene vi har kjøpt mest i år. Frogner er den bydelen vi skal kjøpe mest i, sier Magnus Thun, som arbeider i boligkjøpsteamet i Boligbygg Oslo KF, til Finansavisen.

Selskapet eies av Oslo kommune og har ansvar for drift og utleie av de rundt 11 000 kommunale boligene i hovedstaden.

Snittprisen for de 90 boligene kommunen har kjøpt i år er tre millioner kroner. Oslo kommune har sagt ja til å bosette 1000 flyktninger i 2016. 20 prosent av disse er mindreårige. Neste år ligger det an til at Oslo tar imot ytterligere 1150.

- Det er ingen tvil om at flere flyktninger vil øke behovet for kommunale boliger, sier kommunikasjonssjef Kristin Øyen i Boligbygg Oslo.

Hun opplyser at leieprisen er «gjengs leie», som ligger litt under markedsleie.

Totalt skal kommunen kjøpe inntil 250 boliger i år for til sammen 885 millioner kroner. Samtidig skal kommunen selge boliger for 275 millioner kroner på Østkanten av Oslo, hovedsakelig i bydelene Grünerløkka, Sagene og Gamle Oslo.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram