- Oslo kommune må holde tilbake penger

- En skandale at byråden ikke synes å kjenne til regelverket, sier gruppelederen i Rødt.

DÅRLIG BETALT: To år etter at Oslo kommune avdekket sosial dumping blant renholdere som jobber på oppdrag for kommunen, er det fortsatt mange som får betalt langt under tariff. Foto: Truls Brekke/Dagbladet
DÅRLIG BETALT: To år etter at Oslo kommune avdekket sosial dumping blant renholdere som jobber på oppdrag for kommunen, er det fortsatt mange som får betalt langt under tariff. Foto: Truls Brekke/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 2009 avdekket Oslo kommune lønnsdumping på flere skoler. To år seinere jobber fortsatt renholdere for langt under tariff, avslører Dagbladet i dag.

- En skandale Partiet Rødt tok i dagens muntlige spørretime i bystyret opp avsløringene. Gruppeleder Bjørnar Moxnes retter sterk kritikk mot byråd for finans og næring, Høyres Kristin Vinje.

- Oslos finansbyråd synes ikke å være klar over at kommunen har en kontraktfestet rett til å holde tilbake penger overfor selskaper som driver sosial dumping. Det er rett og slett en skandale at byråden ikke kjenner til dette, sier Bjørnar Moxnes til Dagbladet.

- Utnyttes Han er imidlertid ikke overrasket, og hevder kommunen tvinner tommeltotter mens arbeidsfolk utnyttes av grådige eierere på oppdrag fra Oslo kommune.

- Som oppdragsgiver har kommunen plikt til å gjennomføre nødvendig kontroll av om kravene til lønns- og arbeidsvilkår overholdes. Denne plikten tar ikke Høyre og Fremskrittspartiet på alvor, sier Moxnes.

- Ikke betal! Rødt krever nå at byrådet håndhever kontraktene overfor aktører som Adecco, Askeladden Renhold og Royal Renhold på en mye tøffere måte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer