Oslo kommune om snøkaoset: - Ikke vår skyld

- Det er bilene som hadde lagt om til sommerdekk som var problemet, ifølge etatsdirektør.

FULLSTENDIG KAOS:  Det varslede snøværet kom som julekvelden på kjerringa. Ruters 900 busser stod stille fra rundt sju i morges i hele Oslo og Akershus. Oslo kommune mener de var beredt, og at det var bilister med sommerdekk som skapte problemene i og rundt hovedstaden. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FULLSTENDIG KAOS: Det varslede snøværet kom som julekvelden på kjerringa. Ruters 900 busser stod stille fra rundt sju i morges i hele Oslo og Akershus. Oslo kommune mener de var beredt, og at det var bilister med sommerdekk som skapte problemene i og rundt hovedstaden. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslo-befolkningen våknet i dag opp til kraftig snøvær og kaos. Over hele byen stod bilene bom fast, bussene kom ikke og både barnehagebarn, lærere og elever og folk flest sleit med å komme fram dit de skulle. Snøværet var varslet, men nærmest stoppet hovedstaden.

Hissige Oslo-borgere Overalt i Oslo gikk folk oppgitte rundt og lurte på hvorfor ikke brøytemannskapene var på plass: Snøen var jo varslet, men hvor var brøytebilene? Lurte folk.

Også på sosiale medier, som Twitter og Facebook, raste meldingene. Meteorologene i Yr hadde til og med tatt seg tid til å lage et dikt, som de la ut på Twitter:

«Torsdag vil det snø, og det kan fort bli kø. Har du satt sommerdekkene på? Da bør du la bilen stå»

- Var dere ikke klare for snøværet, Oslo kommune?

- Planlagt veldig bra - Vi hadde full beredskap, og hadde planlagt snøværet veldig bra. Vi begynte med salting av veiene i går ettermidag og hadde rundt 200 enheter ute fra klokka tre i natt. Hovedproblemet skjedde fra klokka sju i morges, da trafikken økte og mange tusen av hvoedstadsbefolkningen hadde lagt om til sommerdekk. Da stoppet brøytebiler og busser opp i kaoset, sier Hans Edvardsen, etatsdirektør i bymiljøetaten i Oslo kommune.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.