Oslo kommune stanser OL-planene

Innser at OL er urealistisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har i dag blitt kjent at Høyres stortingsgruppe har anbefalt å ikke gi en statsgaranti til de olympiske og paralympiske vinterleker i Oslo i 2022.

Det er dermed garantert at det ikke blir OL i Oslo i 2022.

Det er derfor ikke lenger noen realistisk mulighet for at Stortinget vil gå inn for et Oslo-OL i 2022, og Oslo kommune vil trekke søknaden om statsgaranti og statstilskudd, skriver Oslo kommune i en pressemelding.

- Det var ikke den beskjeden vi hadde håpet på, sier lederen av Oslos søkerprosess, Eli Grimsby, til Dagnytt 18. Hun konkluderer foreløpig med at det betyr stopp i søkerprosessen.

- Oslo2022 er et prosjekt som har hatt overveldende støtte i Oslo bystyre og som har fått tilslutning av byens befolkning gjennom den lokale folkeavstemningen i 2013. Jeg hadde håpet på et annet resultat i kveld og er selvfølgelig skuffet, sier byrådsleder Stian Berger Røsland.

Klokka 19.30 i kveld holdt Oslo kommune en pressekonferanse på rådhuset i Oslo. Ordfører Fabian Stang minner om at OL-stansen ikke er verdens undergang.

- Gode venner. det er lov å være lei seg i dag, men det er ikke verdens undergang. Vi ønsket å gi neste generasjon de muligheter det lå i et OL samt får den olympiske organisasjonen på rett spor igjen, sier Stang.
Berger Røsland er etterpåklok.

- Det å ta OL til en by er en stor og kontroversiell beslutning. I etterpåklokskapen lys var kanskje ikke folkeavstemningen nasjonalt samlende, sier han.

Idrettspresident Børre Rognlien er også tilstede på pressekonferansen.

- Vi kommer til å samarbeide med IOC til vi har avviklet ungdoms-OL. Vil takke for konstruktivt samarbeid med Oslo kommune, sier han.

Ungdoms-OL går i Lillehammer i 2016.
Saken oppdateres