Oslo kommune utvider krigen mot utesteder som bryter loven

Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) utvider satsing for å få ned svart arbeid. 1,3 milliarder kroner forsvinner årlig.

STRAMMER GREPET: Oslos byrådsleder Stian Berger Røsland varsler at hovedstadens skjenkepolitikk skal strammes inn til fordel for både ansatte og kunder. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
STRAMMER GREPET: Oslos byrådsleder Stian Berger Røsland varsler at hovedstadens skjenkepolitikk skal strammes inn til fordel for både ansatte og kunder. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I januar omtale Dagbladet en rapport fra FAFO som forteller hvordan politi, Skatteetaten, Mattilsynet og Tollvesenet har funnet uregelmessigheter hos tre av fire utestedene i Norge de har kontrollert med uanmeldte besøk.

Flest utesteder og restauranter er det i Oslo, der utelivsbransjen har et dårlig rykte på grunn av skatteunndragelse, konkursrytteri, salg av smuglervarer og brudd på skjenkebevillinger. Ifølge tall fra NHO reiseliv i 2008 forsvinner rundt 1,3 milliarder i svart omsetning og svart betaling i bransjen bare i Oslo og Akershus. Kommunen tror tallene gjelder fremdeles.

Nå varsler byrådsleder Stian Berger Røsland (H) krig mot useriøse aktører i utelivsbransjen i hele Oslo.

Gulrot og pisk - Vi mener det er en klar sammenheng mellom utesteder som skjenker mindreårige, overskjenker voksne og svart arbeid. Utesteder som ikke slår inn ølsalget på kassa er mer trolige til å skjenke mindreårige. Vi går etter alt samtidig, sier Røsland til Dagbladet.

De siste årene har Oslo kommune samarbeidet med utestedene i sentrumskjernen ved å tilby kurs til ansatte i bransjen, samtidig som det jaktes langt mer etter svart omsetning, svart arbeid og brudd på skjenkeloven. Prosjektet heter Salutt og Berger mener Oslo ser resultater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer