Oslo kommune vurderer avtalen med Oslo Taxi

Reagerer på alvorlig dataglipp etter Dagbladet-avsløring.

STOR KONTRAKT: Oslo kommune har flere større kontrakter med Oslo Taxi. - I veldig alvorlige tilfeller kan vi si opp kontrakten, sier seksjonssjef Hedda Aas ved TT-seksjonen i Oslo kommune om TT-kontrakten. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
STOR KONTRAKT: Oslo kommune har flere større kontrakter med Oslo Taxi. - I veldig alvorlige tilfeller kan vi si opp kontrakten, sier seksjonssjef Hedda Aas ved TT-seksjonen i Oslo kommune om TT-kontrakten. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet har avslørt hvordan sensitive data om flere tusen kunder av Oslo Taxi i lang tid har ligget åpent og ubeskyttet på Internett.

Datatilsynet mener selskapet trolig har brutt personopplysningsloven.

- Opplysningene dere har vist meg har absolutt ikke noe på nett å gjøre. Dette er ting som skal holdes helt internt og som ikke noen andre uvedkommende skal få se, sier direktør Bjørn Erik Thon i Datatilsynet.

- Skal være trygt Ifølge daglig leder Bjørn Rebne i Oslo Taxi kan den søkbare databasen med 5958 kunder ha ligget åpen på en nettadresse tilhørende selskapet i cirka et år.

Blant brukerne er det registert skolekjøring, sosial kjøring og TT-kjøring. En av dem som har reagert er synshemmede Synnøve Margrethe Nordeng, som er blant TT-brukerne registert i databasen.

- Det beklager jeg at har skjedd. TT-tjenesten skal være en trygg tjeneste også i forhold til informasjon. Det skal vi jobbe for at ikke skjer igjen, sier seksjonssjef Hedda Aas ved TT-seksjonen i Oslo kommune.

Ifølge Aas kjøper kommunen taxitjenester for rundt 220 millioner kroner i året knyttet til TT. De fleste av kommunens avtaler er med nettopp Oslo taxi, men ikke alle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer