DN-avsløringen

Oslo kommunes millionkjøp fra konkursrytter: - Oser misbruk av skattepenger

Saken om Oslo kommunes millionkjøp av eiendom fra konkursrytter vil følges opp i flere måneder framover, tror kontrollutvalgsleder Ola Kvisgaard (H).

HANDLET: Grønnegata 21 var en av boligene snekker, Carl Thomas Andersson, solgte til Oslo kommune. Dette er en av flere eiendommer han bare eide i kort tid, før han solgt de videre. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HANDLET: Grønnegata 21 var en av boligene snekker, Carl Thomas Andersson, solgte til Oslo kommune. Dette er en av flere eiendommer han bare eide i kort tid, før han solgt de videre. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Forrige helg kunne Dagens Næringsliv fortelle historien om hvordan konkursgjengangerne Carl Thomas Andersson og Øyvind Hornnæss til sammen har solgt eiendom for 220 millioner kroner til Oslo kommune. De har tjent rundt 40 millioner på handlene med kommunen.

Flere kilder Dagbladet har vært i kontakt med, forteller at det nå jobbes på høygir i kommunen for å finne ut av hvordan den betente saken skal håndteres.

- At dette er en sak som både bystyret og kontrollutvalget kommer til å bruke tid og krefter på i månedene fremover, det er det vel ikke noe særlig tvil om, sier kontrollutvalgsleder Ola Kvisgaard (H) til Dagbladet.

Han forteller at det også i kontrollutvalget nå diskuteres om saken kan vente til utvalgets planlagte møte om en måned, eller om utvalget må snakkes før om Boligbygg-saken.

- Det er faktisk noe vi sitter og vurderer akkurat nå. Politisk er det tre spor her. Det ene er hva byrådet og byråden selv gjør med saken. Det andre er hva finanskomiteen og bystyret gjør, og det tredje er hva vi i kontrollutvalget gjør.

Det har ikke lykkes Dagbladet å få tak i Andersson eller Hornnæss i forbindelse med denne artikkelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer