Oslo-kvinne jages for terrorplan, nå er venninnene hennes i Syria

PST frykter at en 19 år gammel kvinne fra Oslo planlegger et selvmordsangrep. Tre av kvinnens beste venner er nå hos IS i Syria. En av dem er gift med den norske IS-lederen Bastian Vasquez.

NEKTER: PST frykter at en 19 år gammel kvinne fra Oslo planlegger et selvmordsangrep. Selv nekter hun for å ha vært i Syria - der flere venninner av henne nå oppholder seg med terrorgruppa IS. Foto: Privat
NEKTER: PST frykter at en 19 år gammel kvinne fra Oslo planlegger et selvmordsangrep. Selv nekter hun for å ha vært i Syria - der flere venninner av henne nå oppholder seg med terrorgruppa IS. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går sprakk nyheten om at PST har etterlyst en 19 år gammel Oslo-kvinne gjennom Interpol. PST tror kvinnen planlegger et terrorangrep - etter at hun har fått våpentrening hos terrorgruppa Den islamske stat (IS) i Syria. Kvinnen selv nekter for begge deler.

Men det er ikke bare den 19 år gamle kvinnen som skal ha reist til Syria. Dagbladet kan nå avsløre at også tre av hennes beste venninner nå oppholder seg hos terrorgruppa IS. En av dem er ifølge Dagbladets opplysninger blitt gift med Bastian Vasquez - den terrorsiktede norskchileneren fra Skien som har rykket opp til mellomledernivå i IS, og aktivt brukes i gruppas propagandavirksomhet.

- Ikke trygt

Flere kilder i og rundt det islamistiske miljøet bekrefter opplysningene overfor Dagbladet.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om.

PlussTotal

Få alt fra Dagbladet Pluss, Elbil24 Pro, KK Pluss og Se og Hør Pluss i samme pakke!

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.