Oslo-lege siktet for giftdrap på samboeren Anne (39): Var også siktedes pasient

Legen granskes av helsetilsynet i tillegg til å være drapssiktet.

RANSAKELSE: Under fengslingtsmøtet mot den siktede legen, valgte politiet å ransake siktedes bolig. 
Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
RANSAKELSE: Under fengslingtsmøtet mot den siktede legen, valgte politiet å ransake siktedes bolig. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den Oslo-baserte legen i 50-åra som er siktet for forsettlig drap for ha legemiddelforgiftet Anne Linell Sundt (39) nekter straffskyld.

Etter det Dagbladet erfarer var Sundt også siktedes pasient.

Legen har vært under lupen til Statens helsetilsyn siden februar i år og har en tilsynssak gående mot seg. Ifølge offentlig dokumentasjon gransker Statens helsetilsyn mannen for å drevet uforsvalig med tanke på journalføring av pasient. I juli i år orienterte helsetilsynet mannen om at de vurderte å trekke legeautorisasjonen hans. Denne saken er ikke ferdigbehandlet. Siktedes forsvarer, advokat Arild Holden i advokatfirmaet Elden, har bistått mannen i tilsynssaken også.

- Jeg kan bekrefte at det er en tilsynssak, men jeg ønsker ikke å kommentere noe utover det, sier Holden til Dagbladet.

Tett koblet VG har også omtalt tilsynssaken og skriver at politiet tok kontakt med med Fylkesmannen og var bekymret over legens adferd etter et politiavhør i april i år. Da hadde mannen status som vitne. VG skriver også at politiet har beslaglagt en legekoffert hos mannen.

Dagbladet får opplyst at tilsynssaken er tett koblet til drapsetterforskningen. Politiadvokat Andreas Strand i Oslo-politiet ønsker ikke å kommentere tilsynssaken eller at kvinnen var siktedes pasient overfor Dagbladet.

- Det er aspekter ved denne saken som strekker seg ut over dødsfallet, sier Strand til Dagbladet.

- Hadde smerter Strand opplyste tidligere i dag at obduksjonsrapporten av kvinnen viser at dødsårsaken var legemiddelforgiftning. Dagbladet får opplyst fra flere kilder at Sundt i flere år har hatt behov for smertelindrende medisiner.

Den 39 år gamle kvinnen skal ha fortalt venner om smerter, får Dagbladet opplyst. Personer Dagbladet har kontaktet forteller at hun blant annet gikk til behandling for å lindre disse, og at hun også fortalte personer i sin omgangskrets at hun fikk medisiner mot smerter.

En bekjent av avdøde beskriver 39-åringen som svært intelligent.

- TYNN SAK: Advokat Arild Holden i advokatfirmaet Elden mener siktedes bør løslates.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
- TYNN SAK: Advokat Arild Holden i advokatfirmaet Elden mener siktedes bør løslates. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Hun hadde en helt rå form for humor. Hun var veldig intelligent, sier vennen.

- Etterforsker testament Den 39 år gamle kvinnen har to barn fra et tidligere ekteskap. Eksmannen er en av Norges rikeste personer, og har en formue på flere milliarder kroner.

Anne Linell Sundt ble funnet død i sitt hjem 12. desember i fjor og politiet etterforsket raskt dødsfallet som mistenkelig. Legesamboeren har vært under mistanke i flere måneder, men ble ikke pågrepet og siktet for drap før mandag denne uka da han ble pågrepet på jobb. Politiet ransaket så seint som i dag mannens bolig.

VG skriver i kveld at det finnes et testament i Anne Linell Sundt sitt navn, at den siktede legen står oppført som arving. En bolig i 20-millionersklassen skal utgjøre verdiene i testamentet og politiet etterforsker nå gyldigheten av dette, ifølge VG.

I dag ble den siktede legen framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. I rettsmøtet som varte i tre timer begjærte forsvarer Holden et vitne, noe som er svært uvanlig i et fengslingsmøtet. Dagbladet får opplyst at vitnet var en venn av siktede. Holden mener politiets sak er tynn.

- Jeg tviler på at det er noe i denne saken, sier han.

Om mannen blir varetektsfengslet eller ikke avgjør Oslo tingrett innen klokka 12.00 i morgen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram