Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oslo-leger jobber svart

Mange Oslo-leger jobber svart. 70 prosent fører ikke regnskap, mange oppgir ikke inntekter og ofte fører legene private fradrag ulovlig, skriver Dagsavisen Arbeiderbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo likningskontor har gjort en undersøkelse av 91 tilfeldig utvalgte selvangivelser for leger, og resultatet av kontrollen av 1996-selvangivelsene blir karakterisert som oppsiktsvekkende. 64 av legene hadde ikke ført balanse i næringsoppgaven, noe ligningskontoret regner som manglende regnskap.

  - At også leger jobber svart overrasker oss ikke så veldig, men omfanget er oppsiktsvekkende, sier underdirektør Jan-Egil Kristiansen ved Oslo ligningskontor. De legene som fører regnskap, trekker ofte private utgifter på jobben. Ligningskontoret fant medlemskap i bokklubber og golfklubber i regnskapene.

  Visegeneralsekretær Hans Asbjørn Holm i Den norske lægeforening sier til Dagsavisen at han ikke tror leger skattemoral er dårligere enn andres.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!