Oslo-mamma (26) filmet drapet på datter (1)

Mens kjæresten fulgte med på nett, skriver VG.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet mener den 26 år gamle Oslo-kvinnen drepte datteren, mens kjæresten fulgte med på nett.

For å disiplinere ettåringen, holdt kvinnen datteren opp ned i en vannbøtte. Nå er både hun og kjæresten siktet for forsettelig drap, skriver VG i dagens papiravis.

Ifølge avisen erkjenner kvinnen de faktiske forholdene men nekter straffskyld for drap. Kvinnen er nå varetektsfengslet og samtykker til dette.

«Adlød ikke moren» Det var natt til 10. oktober i fjor, at den 26 år gamle oslo-kvinnen chattet med sin 33 år gamle kjæreste som skal være bosatt i storbrittania. Ettåringen var da våken og «adlød ikke moren», ifølge kvinnen. Paret snakket da om hvordan de skulle få barnet til å høre.

Ifølge politiadvokat Kristin Rusdal har den 26 år gamle kvinnen i avhør forklart at det var kjæresten, som ikke er barnets far, som foreslo å disiplinere barnet ved å holde datteren opp-ned i en vaskebøtte.

Til VG sier politiadvokaten at kvinnen så hentet en tiliters vaskebøtte som hun fylte med vann. Mens 26-åringen fulgte med på videolink fra storbrittania, holdt kvinnen barnet opp ned i bøtta til det sluttet å puste.

- I avhør har kvinnen fortalt at hun ikke mente å drepe barnet, sier politiadvokaten til VG.

- Et uhell Det var kvinnen selv som kontaktet ambulanse da kjæresteparet forstod at barnet ikke pustet lengre. Til ambulansepersonalet forklarte kvinnen at jenta hadde falt ned i bøtta ved et uhell. Den ett år gamle jenta ble erklært død ett døgn senere ved Rikshospitalet.

Men politiet festet ikke lit til forklaringen, og igangsatte drapsetterforskning.

Obduksjonsrapporten ga ingen svar, men etter å ha etterforsket saken valgte politiet og ta ut siktelse mot kjæresteparet. Den 26 år gamle oslo-kvinnen er siktet for forsettelig drap, mens den 33 år gamle kjæresten er siktet for medvirkning til drapet.

Også den 33 år gamle kjæresten erkjenner de faktiske forholdene, men har en annen forklaring enn den 26 år gamle oslo-kvinnen.