Oslo-mann (38) siktet for åtte grove voldtekter

Kan være en av de groveste serievoldtektssakene norsk politi har avdekket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Familiefaren var i utgangspunktet siktet for tre voldtekter. Nå er han varetektsfengslet for ytterligere fire uker, samtidig som siktelsen ble utvidet med fem voldtekter.

Flere av ofrene skal ha fått alvorlige fysiske og psykiske skader. 38-åringen, som ble arrestert seint i fjor høst, møtte ikke selv i retten.

Han godtok påtalemyndighetens begjæring om fortsatt varetekt. Etter det Dagbladet får opplyst, vil utvidelsen av siktelsen bety nye avhør i saken.

Høyesterettsadvokat Tor Erling Staff bekrefter at siktelsen er utvidet til åtte tilfeller.

- Har din kjent erkjent straffskyld på noe punkt?

- Jeg har ingen kommentar til denne saken, sier Staff.

DNA-bevis

Forsvareren antyder imidlertid at et av de påståtte overgrepene kan være foreldet. Mannen, som opprinnelig er nordafrikaner, kom til Norge for om lag ti år siden. Han skal være norsk statsborger.

ET AV ÅSTEDENE: Et av forholdene 38-åringen er siktet for er en voldtekt ved Njårdhallen i Oslo i fjor høst. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
ET AV ÅSTEDENE: Et av forholdene 38-åringen er siktet for er en voldtekt ved Njårdhallen i Oslo i fjor høst. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

Det skal være DNA-bevis som blant annet knytter familiefaren til voldtektene sammen med konfrontasjoner gjennom med ofrene. Etterforskerne utelukker ikke at 38-åringen, som har kjørt piratdrosje, kan ha voldtatt flere kvinner.

Ett av forholdene 38-åringen er siktet for, er en voldtekt ved Njårdhallen i Oslo i fjor høst. Advokat Trine Rjukan er bistandsadvokat for dette offeret.

- Klienten var utsatt for et brutalt overgrep. Offeret, som er i tenåra, er sterkt preget av det som skjedde, sier Rjukan.

Tenåringen kom gående lags en vei da hun ble oppmerksom på en mann foran henne. Da hun kom nærmere, skal den ukjente mannen ha kastet seg over henne, og gjennomført et brutalt overgrep.

Det er tidligere kjent at politiet kom på sporet etter 38-åringen seint i fjor høst. En kvinne ble overfalt ved Bislet, dratt inn i en leilighet og voldtatt.

Ble gjenkjent

Etter overgrepet klarte kvinnen å komme seg til den lokale 7-Eleven-butikken, for å få hjelp. Politiet kom, og mens tjenestemennene snakket med kvinnen, kom overfallsmannen inn i butikken. Kvinnen kjente straks igjen mannen, og han ble arrestert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer