Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oslo-mann drept i Honduras

Skal ha blitt skutt under mislykket ran.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 47-årig Oslo-mann er blitt skutt og drept i det mellomamerikanske landet Honduras, skriver VG Nett.

Mannens norske arbeidsgiver bekrefter dødsfallet overfor Dagbladet.

Småbarnsfaren skal ha blitt skutt under et mislykket ransforsøk. Familiemedlemmer skal ha vært til stede da drapet skjedde.

Ingeniør Oslo-mannen, som er en 47 år gammel kjemiingeniør, ble ifølge den honduranske avisa El Tiempo drept tirsdag kveld, i Petoa i Santa Bárbara, da han sammen med sin bror og sin norske kone var på vei fra byen San Pedro Sula til San José de Colinas, hvor mannen opprinnelig kommer fra.

- Den foreløpige informasjonen er at han gikk ut av bilen for å urinere, da to personer plutselig dukket opp og prøvde å overfalle ham, sier politisjefen Carlos Valladares ifølge avisa.

Politisjefen sier at offeret, etter å ha sett overfallsmennene med pistol i hånda, løp mot bilen. Hans bror prøvde å sette opp farta, men en av overfallsmennene skjøt ham i høyre skulder. Deretter forsvant angriperne.

Kona og broren prøvde ifølge avisa å redde ham ved å ta ham inn i bilen og få ham til et helsesenter. Da de kom fram, måtte det ved åttetida tirsdag kveld konstateres at han var død.

Skyteepisoden skal ha funnet sted ved sekstida.

- Forferdelig trist HR-manager (personasjef) Anne Aassveen i 47-åringens arbeidsgiver Dynea, som har norgeskontor på Lillestrøm, er underrettet om drapet.

- Jeg har fått bekreftet at han er omkommet i Honduras, og at han skal være drept. Det er en forferdelig trist melding å få, sier Aassveen til Dagbladet.

Den drepte mannen har vært ansatt i firmaet siden 1997, som sjefforsker.

- Vi kommer til å bistå hans familie ved behov, sier Aassveen.

- Ikke informert Selv om drapet skal ha skjedd tirsdag, sier det norske Utenriksdepartementet (UD) at de ikke har fått melding om det.

- Jeg kan ikke bekrefte denne hendelsen, sier Kjetil Elsebutangen, pressevakt i UD, til Dagbladet.

Normalt skal alle episoder med norske statsborgere som dør i utlandet, rapporteres til UD.

- Vi vil undersøke dette nærmere, sier Elsebutangen.

Oslo-mannen skal ha vært i landet for å feire jul.

Dagbladet kommer med mer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!