GAMLE STAVERNSVEI: Voldshendelsen skjedde i dette området, ved Rødberglia på gamle Stavernsvei, like ved festivalområdet til Stavernfestivalen. Festivalcampen og hovedinngangen er like ved. Foto: Google Maps / Skjermdump
GAMLE STAVERNSVEI: Voldshendelsen skjedde i dette området, ved Rødberglia på gamle Stavernsvei, like ved festivalområdet til Stavernfestivalen. Festivalcampen og hovedinngangen er like ved. Foto: Google Maps / SkjermdumpVis mer

Oslo-mann lam etter festivalvold i Stavern - 25-åring etterlyst

Politiet har etterlyst en 25-åring for grov vold mot en 29 år gammel Oslo-mann utenfor Stavernfestivalen i sommer. 29-åringen ble lam som følge av volden.

Volden skjedde utenfor festivalområdet natt til lørdag 14. juli. Oslo-mannen gikk langs Gamle Stavernsvei da han reagerte på at en bil kjørte i stor fart i gata der flere festivaldeltakere gikk.

Ifølge Østlands-Posten har mannen forklart til politiet at han dunket i ruta på bilen, hvorpå føreren gikk ut og slo mannen flere ganger og sparket ham minst en gang mens han sto på kne.

25-åringen kjørte pirattaxi og er siktet for voldshendelsen. Han har imidlertid oppholdt seg skjult for politiet som har søkt bredt etter ham, men uten resultat. Politiet har blant annet vært i kontakt med flere personer i mannens miljø, men ikke fått hjelp til å finne ham ennå.

– Det er tre uker siden vi siktet en 25 år gammel mann fra Larvik for voldshendelsene, sier krimsjef Knut Vidar Vittersø ved Larvik politistasjon til NRK.

– Han har åpenbart unndratt seg pågripelse og oppholder seg ikke lenger på adressen sin, sier Vittersø.

29-åringen ble brakt til Ullevål sykehus i Oslo, før han ble overført til rehabilitering etter å ha blitt lam i store deler av kroppen. Vittersø opplyser til Østlands-Posten at helsetilstanden hans har bedret seg noe, med noe førlighet i en arm og et bein.