Oslo-mann ringte politiet da gravid katt fødte unger under senga hans

- Jeg skjønner fortvilelsen hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Selv den mest garvede familiefar, kan bli småsvett i panna når det kommer til fødsler - men kattepinen en oslomann havnet i denne ettermiddagen er nok blant de mer sjeldne. 

Mannen ringte fortvilt politiet da en gravid katt krøp inn gjennom vinduet og la seg til å føde flere kattunger under senga hans.

- Det var ikke hans katt, og den hadde altså lagt seg under senga hans og begynt å føde. Han hadde ikke noe særlig erfaring med kattefødsler, så han var litt i uråd, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo-politiet.

Politiet hadde imidlertid heller ikke noen gode råd å komme med. De sendte mannen videre til en veterinær.

Ringte dyrebeskyttelsen Politiet vet ikke hvordan historien endte.

- Jeg skjønner jo fortvilelsen hans, men i dette tilfellet var det lite vi kunne gjøre, forklarer Hekkelstrand.
 
- Hvorfor ringte han dere?

- Han hadde prøvd å ringe Dyrebeskyttelsen først, men de var ikke på jobb 17.mai, og da sa telefonsvareren deres at han skulle ta kontakt med politiet.

Avveksling Det er ikke uvanlig at politiet får henvendelser som heller burde gått til andre instanser.

Denne, som Hekkelstrand omtaler som «ekstraordinært kuriøs» fikk politifolkene til å trekke på smilebåndet på nasjonaldagen.

- Det er artig med litt avveksling fra de mer alvorlige oppdragene. Vi får mange henvendelser og prøver å hjelpe til som best vi kan,  men i dette tilfellet var det altså lite vi kunne gjøre annet enn å formidle kontakt til noen litt mer dyrekyndige.