VIL TILBAKE TIL SYRIA: 11. september 2011 startet Ulvøya-mannen Jacob Wærness jobb som risikosjef for det franske sementfirmaet Lafarge. To år etter ønsket både terrorgruppa IS og det syriske regimet å få tak i ham. Nå har han skrevet bok om oppholdet i landet han har blitt så glad i. Foto: Sarah Basyouny 
VIL TILBAKE TIL SYRIA: 11. september 2011 startet Ulvøya-mannen Jacob Wærness jobb som risikosjef for det franske sementfirmaet Lafarge. To år etter ønsket både terrorgruppa IS og det syriske regimet å få tak i ham. Nå har han skrevet bok om oppholdet i landet han har blitt så glad i. Foto: Sarah Basyouny Vis mer

Oslo-mannen Jacob Wærness er etterlyst av IS og syriske myndigheter

Jobbet som risikosjef for sementgigant i Syria i to år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Våren 2011 ble Ulvøya-mannen Jacob Wærness ferdig med økonomistudier i Paris. Han søkte på utallige jobber, uten å få napp. Da kom tipset om at den franske sementgiganten Lafarge hadde investert store pengebeløp i Syria, og at de trengte en sikkerhetssjef.

Wærness tok kontakt. Og fikk jobbstart den 11. september i Damaskus, nøyaktig ti år etter at flyene dundret inn i tvillingtårnene i New York.

Fakta Jacob Wærness Født 1978, Ulvøya i Oslo.Studier: Politihøgskolen, arabiskstudier i Kairo.Jobbet i PST i fem år,Mastergrad i business ved franske Hautes Etudes Commerciales.11. september 2011 startet han som risikosjef i sementprodusent-firmaet Lafarge i Syria.Sluttet i jobben i mars i år.Bor og jobber nå i Zurich, Sveits.Aktuell med boka Risikosjef i Syria.

- Velfungerende diktatur

I september 2011 hadde den arabiske våren allerede sjokkert en verden i flere måneder. Diktatorene i Tunisia, Egypt og Libya var allerede historie. Syrias Bashar al-Assad, derimot, holder stand.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn