Oslo-meklingen står i stampe

Er 40 timer på overtid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved 16-tiden lørdag, hele 40 timer på overtid, hadde meklingsmann Geir Engebretsen ennå ikke presentert noen skisse for partene i oppgjøret mellom Oslo kommune og de fire hovedorganisasjonene.

Det pågikk lørdag en hektisk møtevirksomhet i Riksmeklingsmannens lokaler, men så lenge det ikke foreligger noen skisse, er det lite som tyder på at det blir noen avklaring før tidligst lørdag kveld.

- Det er meklingsmannen som avgjør tempoet, men i Unio er vi forberedt på at denne meklingen kan pågå hele lørdagen og kanskje inn i søndagen, sier pressemedarbeider Stian Skaar i Unio til NTB.

Streikefaren


Selv om alle hovedorganisasjonene fortsatt deltar i meklingen, har Unios streik i KS-området gjort at det er størst interesse knyttet til hva utfallet blir for denne organisasjonen.

Hvis oppgjøret i Oslo også ender med at Unio velger streik, vil det allerede i første streikeuttak ramme ti skoler, - både barneskoler, ungdomsskoler og videregående skoler.

I tillegg blir det pedagogiske personellet i fem barnehager tatt ut i streik. Sammen med streiken i Bærum vil det føre til at en rekke barnefamilier i Stor-Oslo dermed blir hardt rammet.


Nøkkelpersonell


Selv om uttaket av lærere i skoler og barnehager rammer tredjepart hardt, er det likevel den varslede streiken blant nøkkelpersonell i bydelene som kan få de alvorligste konsekvensene i Oslo.

Både i sykehjemsetaten, helse og velferdsetaten kan streikeuttaket føre til at bestillerkontorene i bydelene ikke fungerer. Dermed stanser utskrivningen av pasienter til sykehjem og rehabilitering.

I alt er det i første omgang varslet streik for 500 medlemmer, men Unio i Oslo har hele 10.000 medlemmer.


Oslo havn stenges


Hvis YS og LO Kommune ikke skulle komme til enighet med Oslos forhandlere, vil situasjonen raskt bli meget alvorlig.
HAR IKKE PRESENTERT NOEN SKISSE: Meklingsmann Geir Engebretsen leder meklingen mellom Oslo kommune og de fire hovedorganisasjonene. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
HAR IKKE PRESENTERT NOEN SKISSE: Meklingsmann Geir Engebretsen leder meklingen mellom Oslo kommune og de fire hovedorganisasjonene. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

- Hvis det ikke blir noen avtale, vil trafikklederne på trafikksentralen for Oslo Havn omgående legge ned arbeidet. Dermed blir all trafikk til og fra Oslo sjøveien stengt, bekrefter informasjonssjef Margareth Austad i Oslo Havn til NTB.

Austad sier hun ikke er orientert om utviklingen i meklingen, men en streik i YS og LO-området vil raskt få langt mer omfattende konsekvenser enn at Nesoddbåtene slutter å gå.
(NTB)

Oslo-meklingen står i stampe