Oslo-menn pågrepet for massivt billettbedrageri

Norsk billettselskap anmeldt for bedrageri eller forsøk på bedrageri av over 36 millioner kroner.

TO PÅGREPET: Politiadvokat Anne Glede Allum sier de to billettoppene er anmeldt for grovt bedrageri eller forsøk på grovt bedrageri av over 30 millioner kroner. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
TO PÅGREPET: Politiadvokat Anne Glede Allum sier de to billettoppene er anmeldt for grovt bedrageri eller forsøk på grovt bedrageri av over 30 millioner kroner. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo-politidistrikt gikk i går til aksjon mot et selskap som formidler billetter til store kultur- og sportsarrangementer internasjonalt. To sentrale personer i det kjente norske billettselskapet ble pågrepet og siktet for grovt bedrageri. Begge er menn og bosatt i Oslo.

- Bakgrunnen for politiets aksjon i går var en anmeldelse fra et nederlandsk selskap som driver betalingsformidlingstjenester, sier politiadvokat Anne Allum ved finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

- Selskapet er anmeldt for bedrageri eller forsøk på bedrageri på totalt 4,8 millioner euro (over 36 millioner kroner), sier Allum.

- Dette bunner ut i en refusjonsordning. Hvis ikke du får billetten din som du har bestilt og betalt, så kan du henvende deg til kortselskapet eller det nederlandske selskapet - som så skal betale deg tilbake. Så går de igjen til billettselskapet for å få tilbake sine penger, forklarer Allum.

Fra før må det norske selskapet møte i retten i London, anklaget for uautorisert salg av billetter til OL i London. Allum vil ikke si om sakene henger sammen, eller om den norske saken også gjelder OL-billetter.

- Men det gjelder arrangementer som kan være nært forestående, sier Anne Allum.

Dagbladet har foreløpig ikke nådd de to siktedes forsvarere for en kommentar.

Dagbladet kommer med mer.