TO PÅGREPET: Politiadvokat Anne Glede Allum sier de to billettoppene er anmeldt for grovt bedrageri eller forsøk på grovt bedrageri av over 30 millioner kroner. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
TO PÅGREPET: Politiadvokat Anne Glede Allum sier de to billettoppene er anmeldt for grovt bedrageri eller forsøk på grovt bedrageri av over 30 millioner kroner. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

Oslo-menn pågrepet for massivt billettbedrageri

Norsk billettselskap anmeldt for bedrageri eller forsøk på bedrageri av over 36 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo-politidistrikt gikk i går til aksjon mot et selskap som formidler billetter til store kultur- og sportsarrangementer internasjonalt. To sentrale personer i det kjente norske billettselskapet ble pågrepet og siktet for grovt bedrageri. Begge er menn og bosatt i Oslo.

- Bakgrunnen for politiets aksjon i går var en anmeldelse fra et nederlandsk selskap som driver betalingsformidlingstjenester, sier politiadvokat Anne Allum ved finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

- Selskapet er anmeldt for bedrageri eller forsøk på bedrageri på totalt 4,8 millioner euro (over 36 millioner kroner), sier Allum.

- Dette bunner ut i en refusjonsordning. Hvis ikke du får billetten din som du har bestilt og betalt, så kan du henvende deg til kortselskapet eller det nederlandske selskapet - som så skal betale deg tilbake. Så går de igjen til billettselskapet for å få tilbake sine penger, forklarer Allum.

Fra før må det norske selskapet møte i retten i London, anklaget for uautorisert salg av billetter til OL i London. Allum vil ikke si om sakene henger sammen, eller om den norske saken også gjelder OL-billetter.

- Men det gjelder arrangementer som kan være nært forestående, sier Anne Allum.

Dagbladet har foreløpig ikke nådd de to siktedes forsvarere for en kommentar.

Dagbladet kommer med mer.