Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oslo-narkomane har fått 1 million kroner i bøter

De narkomane i Oslo sentrum har siden politiets Plata-aksjon i sommer fått bøter på til sammen 1 million kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden Plata-aksjonen startet 7. juni har 2.200 personer blitt bortvist fra et område de har fått et 24-timers forbud mot å oppholde seg i. 66 av dem blitt bøtelagt fordi de ikke har etterkommet politiets pålegg. I området rundt nedre Karl Johan, Skippergata og Kvadraturen har politiet skrevet ut 218 bøter for besittelse av narkotika. I tillegg kommer 73 bøter for fyll og bråk. Til sammen utgjør disse bøtene rundt 1 million kroner, skriver Dagsavisen.

- Bøter er en helt håpløs straff overfor folk som ikke har penger. Disse menneskene risikerer å utvikle en bunnløs gjeld. Så i realiteten vil jo bøtene for veldig mange bli omgjort til soning av fengselsstraff. Samtidig er det ganske støtende at de skal settes i fengsel for såpass bagatellmessige forseelser som de blir bøtelagt for, sier professor i rettssosiologi, Kristian Andenæs.

Sosialarbeider Karin Brekke beskriver økningen i antall bøter som enorm.

- De narkomane fikk nesten ikke bøter på Plata, bare hvis det var noe ekstremt. Nå hører vi om det stadig vekk, og vi ser selv at folk som ikke engang har dop på seg blir bøtelagt fordi de ikke vil fjerne seg. De blir bøtelagt bare fordi de er på gata og ser ut som narkomane eller alkoholikere, sier hun.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media