I OL-TVIL: Statsminister Erna Solberg under pressekonferansen i Oslo mandag i forbindelse med Høyres landsmøte. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
I OL-TVIL: Statsminister Erna Solberg under pressekonferansen i Oslo mandag i forbindelse med Høyres landsmøte. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

- Oslo-OL krever bred politisk enighet

Statsminister Erna Solberg (H) er i tvil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg avviser langt på vei at det er aktuelt for Høyre å trumfe gjennom et ja til Oslo-OL med et knapt flertall sammen med et nølende Arbeiderparti.

Men hun er samtidig klar på at Frp sitt nei ikke er den endelige spikeren i kisten for et Oslo-OL i 2022. 

- Jeg mener at et ja krever bred støtte i det politiske Norge, det stiller også krav til de partiene som ikke har sagt noe hittil, sa Solberg på en pressekonferanse mandag i forkant av Høyres landsmøte.

- Et ja forplikter Dagsavisens kommentator Arne Strand utfordret Solberg på om ikke også det burde være et flertall i regjeringen på plass for at et OL skal bli aktuelt.

- Det er fremdeles sånn at dersom Høyre går for det, så er det flertall for det i regjeringen, sa Solberg til lett humring fra journalistene, og la til:

- Dette er uansett ikke et spørsmål en mindretallsregjering kan ta stilling til alene.

Hun viste til at et ja til Oslo nå vil forplikte Stortinget til å pøse ut flere milliarder gjennom flere perioder.

- Det gjør at et ja til OL krever bred enighet i Stortinget, sa hun. 

Fantastisk - men dyrt Selv er hun i tvil hva regjeringen vil lande på. 

- OL er en fantastisk opplevelse å få arrangere, men det er også utrolig dyrt, sier Høyre-lederen, før hun minnet om at en god del av investeringene i infrastruktur vil kaste av seg også etter OL:

- Jeg har selv bodd på Sogn studentby, som ble bygget til Ol i Oslo i 1952, sa hun.