Oslo-opposisjonen varsler Kollen-høring

Kaller Frp-byråd inn på teppet.

GLEDE: I 2007 smilte både skipresident Sverre Seeberg, Anette Wiig Bryn, Oslos byråd for næring og kultur og Bente Lier, generalsekretær i Skiforeningen Nå er det klart at det nye Holmenkollen-anlegget vil koste 1,8 milliarder kroner. 600 millioner mer enn planlagt. FOTO: SCANPIX .
GLEDE: I 2007 smilte både skipresident Sverre Seeberg, Anette Wiig Bryn, Oslos byråd for næring og kultur og Bente Lier, generalsekretær i Skiforeningen Nå er det klart at det nye Holmenkollen-anlegget vil koste 1,8 milliarder kroner. 600 millioner mer enn planlagt. FOTO: SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den tidligere byråden, Annette Wiig Bryn må forklare seg for bystyret. Opposisjonen med Ap og SV i spissen har blitt enige om å kreve en høring i Kollen-saken.

Det er klart etter at det i går ble kjent at ombyggingen av Holmenkollen blir 600 millioner dyrere enn planlagt. Trolig vil det koste 1,75 milliarder mer enn de aller første planene om å pusse opp nasjonalanlegget.

Fikk gjennomslagFrp-byråden for næring og idrett måtte i går gå av etter overskridelsene, men opposisjonen i Oslo krever nå at hele byrådet skal svare for kostnadssprekken i Holmenkoll-prosjektet. Dermed må også byrådsleder Erling Lae forklare seg.

- Vi har krevd en høring og får høyst sannsynlig gjennomslag for det, sier SVs Knut Even Lindsjørn til Dagbladet.no

Dermed blir det trolig høring i slutten av august eller starten av september.

- Der vil vi få avklart omfanget av den massive skandalen, sier Linsjørn.

Han mener byrådet har visst mer enn de har fortalt bystyret de siste to åra.

- Det er ingen tvil om at det nå viser seg at kommune visste om mye av disse overskridelsene allerede i 2007. Det er jo flere budsjettsprekker enn det er bakkerekorder, her, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer