Coronavirus

Oslo-ordfører jubler: - Blir så utrolig deilig

Neste uke starter gjennåpningen av hovedstaden. Ordfører Marianne Borgen (SV) er storfornøyd, og roser Oslo-folket.

GLEDER SEG: Ordfører Marianne Borgen er glad for at hovedstaden kan åpne igjen neste uke. Foto: Ola Vatn / NTB
GLEDER SEG: Ordfører Marianne Borgen er glad for at hovedstaden kan åpne igjen neste uke. Foto: Ola Vatn / NTB Vis mer
Publisert

- Nå kan vi sakte, men sikkert få tilbake byen vår. Oslo-folk har vært tålmodige og flinke lenge nå, sier Ordfører Marianne Borgen (SV), til Dagbladet.

Hun roser innbyggerne i hovedstaden for at Oslo nå kan åpne igjen.

- Dette skyldes først og fremst Oslo-folks utrolige evne, og vilje til å opprettholde restriksjonene. Det har vært tøft lenge nå, og dette er gevinsten, sier ordføreren.

Hun mener at gjenåpningen av hovedstaden betyr mye for den psykiske helsen, for det sosiale, og for kultur og næringslivet.

- Gjenåpningen betyr mye for næringslivet og kulturlivet. Vi har en høy arbeidsledighet i Oslo, så det betyr mye å få dette i gang igjen, sier Borgen, og legger til:

- Jeg må nesten klype meg i armen, dette blir så utrolig deilig, sier hun.

- Skal føle oss trygge

Ordføreren tror imidlertid at det er bra at gjenåpningen av byen først trer i kraft fra neste uke av.

- Man blir kanskje litt utålmodig da det er ei uke igjen, men jeg er sikker på at folk skal klare det helt fint. Vi må fortsatt være nøye med smitterestriksjonene, men jeg er trygg på at vi skal klare det. Lengselen etter å åpne opp har vært sterk, sier ordføreren, og legger til:

- Jeg tror folk hadde tålt det dårlig om vi åpnet opp for fullt, og så måtte stenge igjen. Derfor gjør vi det sakte, slik vi skal føle oss trygge på at det skal gå bra.

LETTELSER: Statsminister Erna Solberg presenterte onsdag 5. mai lettelser i tiltakene for de som er vaksinerte mot coronaviruset. Video: Regjeringen Vis mer

Hun mener vi nå kan smile bredt.

- Jeg kjenner på takknemlighet til Oslo-folk. Vi har jobbet hardt i lang tid, kjent på savnet, og hvor tøft det har vært. Nå får vi premien, sier hun.

Ordføreren forteller også at hun skal få sin andre vaksinedose i kveld, og at hun gleder seg til å kunne klemme barnebarna sine igjen.

- Det har vært mye savn, og mye av dette åpner nå opp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer