Oslo-ordføreren feiret med mor

Fabian Stang hastet til sykehus for å besøke Wenche Foss etter seieren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Det blir ikke noe spesiell feiring på meg i kveld. Nå skal jeg besøke min kjære mor som dessverre er på sykehus for tiden, sa Stang til pressen etter ordførervalget i dag.

Han fikk 33 av 59 skriftelige stemmer, og er dermed borgerlig ordfører i Oslo de fire neste åra. Han tror imidlertid moren, Wenche Foss, fikk med seg resultatet før han ankom sykehuset i ettermiddag.

- Hun har fått sånn fin skjerm med telefon og til og med internett på sykehuset, så jeg regner med at hun har fått det med seg, sa han, før han fortsatte om sin mor.

- Hun er så skjønn hun moren min vet du. I går sa hun til meg: Fabian, nå synes jeg du skal bli ordfører, nå har vi ventet så lenge, sa den nybakte ordføreren.

Stang var strålende fornøyd med ordførervervet, men svarte som en ekte politiker på spørsmål om hvor deilig det var at akkurat han ble ordfører:

- Jeg er veldig glad for at vi har fått en borgerlig ordfører. Dette viser bare at Høyre har ønsket at vi fire partiene skal stå sammen, sa han.

- Ekstra deilig med Høyre-ordfører

Byrådsleder Erling Lae (H) var litt mer løssluppen i sine uttalelser etter at Høyre nå både har byrådslederen og ordførervervet i hovedstaden.

FEIRET SAMMEN: Fabian Stang hastet til sykehuset for å besøke sin mor Wenche Foss etter at det ble klart at han blir ordfører i Oslo i ettermiddag. Da Dagbladet møtte Foss og Stang Brasseri Blanche i Bogstadveien i forkant av valget var Foss bekymret for at hun ville se sønnen sin sjeldnere dersom han ble ordfører. FOTO: Bjørn Langsem
FEIRET SAMMEN: Fabian Stang hastet til sykehuset for å besøke sin mor Wenche Foss etter at det ble klart at han blir ordfører i Oslo i ettermiddag. Da Dagbladet møtte Foss og Stang Brasseri Blanche i Bogstadveien i forkant av valget var Foss bekymret for at hun ville se sønnen sin sjeldnere dersom han ble ordfører. FOTO: Bjørn Langsem Vis mer

- Ja, det er litt ekstra deilig at Høyre fikk ordføreren. Jeg kan ikke være mer fornøyd, vi har oppnådd det vi skulle, og kanskje enda mer enn det vi forventa, sier Lae til Dagbladet.no.

Heller ikke han kommer til å feire vilt i kveld.

- I morgen starter arbeidet, og det skal vi være klare til, sier Lae.

- Skal kose meg

Svenn Kristiansen (Frp) fratrådde ordførerstolen i dag etter bare noen uker. Nå skal han fungere som vanlig bystyremedlem og han skal være i kontrollutvalget.

- Nå skal jeg bare kose meg, sier Kristiansen til Dagbladet.no.

De siste 12 årene har han fungert som varaordfører i hovedstaden, et verv han ga videre til Aud Kvalbein fra KrF i dag.