Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oslo-ordføreren tjener like mye som statsministeren

Etter en lønnsøkning tjener Oslos ordfører Marianne Borgen (SV) like mye som statsminister Erna Solberg (H). Det mener hun selv ikke er rettferdig.

LØNN: Oslo-ordfører Marianne Borgen har fått en lønnsøkning på 40.000 kroner og tjener nå like mye som statsminister Erna Solberg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
LØNN: Oslo-ordfører Marianne Borgen har fått en lønnsøkning på 40.000 kroner og tjener nå like mye som statsminister Erna Solberg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forrige uke meldte Vårt Oslo at både Borgen og byrådsleder Raymond Johansen (Ap) får en lønnsøkning som vil gi dem 1.365.016 kroner i årslønn, med tilbakevirkende kraft fra 1. mai. Det er tilsvarende statsrådslønn i 2018.

Totalt har de hatt en lønnsøkning på rundt 100.000 kroner siden de tiltrådte for tre år siden, ifølge NRK.

- Jeg er bekymret for lønnsutviklingen. Jeg mener at det nå har blitt så stor avstand mellom det vi som politikere har og det folket som vi har valgt å tjene, at vi er nødt til å gå gjennom systemet på nytt, sa Borgen under Debatten på NRK1 torsdag kveld.

Systemet hun viser til ble vedtatt av bystyret i 2000, og innebærer at byrådet skal følge lønnsutviklingen til Stortinget. Borgen fikk ikke gjennomslag for forslaget om fornyet gjennomgang.

- Både Arbeiderpartiet, Høyre og Venstre stemte imot, og demokratiet er slik i vårt system at regelverket fortsatt gjelder, sier hun.

Også det rødgrønne byrådets medlemmer kan snart vente seg en lønn som utgjør 90 prosent av en statsrådslønn i 2018.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!